Kumlokk i vannhinder

Golf er et spill man aldri blir helt klok på, hvordan kan det forventes at man skal huske alle regler i tillegg?
Post Reply
sidelengs
Rookie
Rookie
Posts: 12
Joined: 31 Oct 2019, 20:16
Has thanked: 7 times
Been thanked: 0

Kumlokk i vannhinder

Post by sidelengs » 29 Jul 2020, 10:52

Spillpartner slo ballen i vannhinder, ballen la seg til ro oppå et kumlokk (innenfor rødt).
Er det lov å ta fritak?
Og hvor skal man eventuelt droppe, i rødt eller nærmeste punkt for total fritak fra kumlokket?

User avatar
Keyser
Guru
Guru
Posts: 1061
Joined: 18 Dec 2008, 09:51
Hcp: 6-7-8-9-ish
Hjemmeklubb: Bjørnefjorden
Has thanked: 8 times
Been thanked: 30 times

Re: Kumlokk i vannhinder

Post by Keyser » 29 Jul 2020, 11:27

Nei, du får ikke fritak. Regel 16-1a(2)

Fritak fra påvirkning av et unormalt baneforhold er tillatt etter regel 16.1 bare når både:

Det unormale baneforholdet er på banen (ikke utenfor banen), og
Ballen er hvor som helst på banen, unntatt i et straffeområde (der spillerens eneste fritak er etter regel 17).


(Unormalt baneforhold inkluderer uflyttbare hindringer)
These users thanked the author Keyser for the post:
sidelengs
</Keyser>

Post Reply