Mislykket slag fra sidevannhinder

Golf er et spill man aldri blir helt klok på, hvordan kan det forventes at man skal huske alle regler i tillegg?

Mislykket slag fra sidevannhinder

Postby TheBigEasy » 29 Sep 2016, 09:01

Lurte på hvordan regel er for dropp fra sidevannhinder (rødt), når man allerede har slått en ball fra hinderet. Case er følgende: man har havnet i rødt og har en mulighet til å slå ballen (uten straff). Men enten så ender man opp litt lenger fram i hinderet - evt. kjører ballen dypere inn i gjørma. Hvis man da skjønner at det er slutt på å leke Seve, hva er alternativet ? Må man droppe ut der ballen sist passerte vannhinderet ? Og ta straffen , som i prinsipp er to slag siden man har lagt igjen et møkkaslag i hinderet (i tillegg til et straffeslag fra rødt).


Sent from my iPhone using Tapatalk
Play your best.
User avatar
TheBigEasy
Legende
Legende
 
Posts: 953
Likes: 174 posts
Liked in: 189 posts
Joined: 22 Sep 2012, 18:44
Hcp: 21ish
Hjemmeklubb: Hauger
Karma: 2

Mislykket slag fra sidevannhinder

Annonser

Annonser
 

Re: Mislykket slag fra sidevannhinder

Postby Keyser » 29 Sep 2016, 11:07

Jepp, du kan gå tilbake til krysningspunktet selv etter å ha slått et slag fra vannhinderet
</Keyser>

liverglimt likes this post.
Keyser
Legende
Legende
 
Posts: 851
Likes: 108 posts
Liked in: 132 posts
Joined: 18 Dec 2008, 10:51
Hcp: 7-8-9-ish
Hjemmeklubb: Bjørnefjorden
Karma: 3

Re: Mislykket slag fra sidevannhinder

Postby TheBigEasy » 29 Sep 2016, 20:24

Takk.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Play your best.
User avatar
TheBigEasy
Legende
Legende
 
Posts: 953
Likes: 174 posts
Liked in: 189 posts
Joined: 22 Sep 2012, 18:44
Hcp: 21ish
Hjemmeklubb: Hauger
Karma: 2

Re: Mislykket slag fra sidevannhinder

Postby furu » 29 Sep 2016, 20:53

Ser at vi må være raskere med tilbakemeldinger og fasitsvar på regelspørsmål. Blir lang ventetid på banen for spillere som TheBigEasy.
Frilansjournalist.
Instagram/Twitter @christianfuru
TaylorMade M2 3W
Ping Anser 4H
Ping iBlade 5-PW
SM5+SM6
Cobra BLD
(Nettsiden min er historie)

Lawinth likes this post.
User avatar
furu
Guru
Guru
 
Posts: 11430
Likes: 523 posts
Liked in: 438 posts
Joined: 02 Jan 2009, 17:55
Location: Bergen, Fana
Karma: 19

Re: Mislykket slag fra sidevannhinder

Postby TheBigEasy » 29 Sep 2016, 20:58

Hehe. Vi diskuterte på jobb før turnering. Vi var ikke sikre noen av oss.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Play your best.
User avatar
TheBigEasy
Legende
Legende
 
Posts: 953
Likes: 174 posts
Liked in: 189 posts
Joined: 22 Sep 2012, 18:44
Hcp: 21ish
Hjemmeklubb: Hauger
Karma: 2

Re: Mislykket slag fra sidevannhinder

Postby Lawinth » 30 Sep 2016, 14:24

Så langt jeg har oppfattet er det ingen grenser for hvor mange slag en tar i rødt før en velger å droppe ut fra krysningspunkt, men vert slag i hinder teller som slag før straff for dropp.
Så det er bare å dundre løs :twisted: :mrgreen:
Lawinth
Forumavhengig
Forumavhengig
 
Posts: 307
Likes: 419 posts
Liked in: 81 posts
Joined: 11 May 2011, 23:36
Hcp: 12
Hjemmeklubb: TYGK
Karma: 3

Re: Mislykket slag fra sidevannhinder

Postby yuran » 30 Sep 2016, 16:01

Jeg havnet i en litt fiffig situasjon i rødt sidevannshinder. Jeg lokaliserte ballen, og stilte meg opp for å se om jeg kunne slå - dvs. jeg grunnet ikke kølla eller var i noen baksving, men så flyttet ballen på seg. Hvilke valg har jeg da? Det ble nok fremprovosert av at det var litt vått der jeg stilte meg under ballen (mot vannhinderet), noe som førte til at den trillet videre ned og ble samtidig helt uspillbar.
Utstyr: All things Bridgestone
Golfet siden 2012

Hcp sesongstart 2013: 28,5
Hcp-mål 2013: Under 20
Hcp nå: 18,4
yuran
Forumavhengig
Forumavhengig
 
Posts: 291
Likes: 38 posts
Liked in: 27 posts
Joined: 30 Jun 2012, 00:52
Hcp: 15,5
Hjemmeklubb: Grønmo
Karma: 0

Re: Mislykket slag fra sidevannhinder

Postby ShooterMacgavin » 03 Oct 2016, 09:42

Straff for at du sørget for at ballen rørte på seg.
Spieth fikk det samme i RC i går.
You're in big trouble though, pal. I eat pieces of shit like you for breakfast!
User avatar
ShooterMacgavin
Forumavhengig
Forumavhengig
 
Posts: 476
Likes: 104 posts
Liked in: 145 posts
Joined: 05 Apr 2011, 12:43
Hjemmeklubb: Drammen GK
Karma: 1

Re: Mislykket slag fra sidevannhinder

Postby tilskuer » 03 Oct 2016, 10:46

Hvis det var din handling som medførte at ballen flyttet på seg får du ett straffeslag for å ha forårsaket at ballen flyttet seg. Du kan deretter legge ballen tilbake der den lå og spille derfra, eller droppe ut av vannhinderet med ytterligere ett straffeslag.
Hvis det var "umulig" at det var din handling som medførte at ballen flyttet seg, kan du spille den fra der den ligger uten straff, eller droppe ut av vannhinderet med ett straffeslag. Du får ikke fritak for uspillbar ball i vannhinder.
Jeg har brukt "umulig" for å synliggjøre at det er ganske streng bevisbyrde for å kunne påstå at ballen beveget seg uten at det var din skyld, men det kan faktisk skje.
tilskuer
Forumvant
Forumvant
 
Posts: 74
Likes: 8 posts
Liked in: 16 posts
Joined: 08 Apr 2011, 16:00
Karma: 1

Re: Mislykket slag fra sidevannhinder

Postby yuran » 04 Oct 2016, 11:24

Takk, fikk også svar i sendingen av Ryder Cup da Spieth havnet i nesten identisk situasjon. Litt moro :)
Utstyr: All things Bridgestone
Golfet siden 2012

Hcp sesongstart 2013: 28,5
Hcp-mål 2013: Under 20
Hcp nå: 18,4
yuran
Forumavhengig
Forumavhengig
 
Posts: 291
Likes: 38 posts
Liked in: 27 posts
Joined: 30 Jun 2012, 00:52
Hcp: 15,5
Hjemmeklubb: Grønmo
Karma: 0


Return to Golfregler



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron