U.S Open 2016

Turneringsgolf er noe som opptar de fleste av oss. Følg PGA-touren, Europatouren, LPGA-touren og andre turneringer her.

Re: U.S Open 2016

Postby kevin » 19 Jun 2016, 23:57

Høyst tvilsom ruling ja. Mange som reagerer på den
User avatar
kevin
Guru
Guru
 
Posts: 14563
Likes: 1734 posts
Liked in: 1868 posts
Joined: 02 Jan 2009, 20:21
Karma: 26

Re: U.S Open 2016

Annonser

Annonser
 

Re: U.S Open 2016

Postby Golffreak » 20 Jun 2016, 00:13

Så helt merkelig ut fra TV-bildene som var så og si rett bak i linja. Vet ikke om han så greenen engang fra hvor han stod, da han tok tribunene med i linja også. Skal vel være full relief når han først skal få en dropp??


Sent from my iPhone using Tapatalk
TM R9 Supertri @9.5 Kuro Kage Silver 60 S cut@44.5
Ping i25 3W@14.5 PWR 75 Tour Stiff
Titleist 913h 19 Diamana S+ Blue 82 HY
3i-PW Nike Vapor Pro Combo KBS Tour C-taper 120 S
TM XFT Z 52/9 & 58/9 KBS Hi-Rev S
Nike Method 3 Superstroke Slim 3.0
User avatar
Golffreak
Guru
Guru
 
Posts: 1316
Likes: 21 posts
Liked in: 177 posts
Joined: 06 Aug 2010, 00:47
Hcp: 8,9
Hjemmeklubb: Miklagard GK
Karma: 5

Re: U.S Open 2016

Postby Golffreak » 20 Jun 2016, 00:14

Med det liet han hadde så ville det sannsynligvis ha kostet 2 slag, og minst 1..


Sent from my iPhone using Tapatalk
TM R9 Supertri @9.5 Kuro Kage Silver 60 S cut@44.5
Ping i25 3W@14.5 PWR 75 Tour Stiff
Titleist 913h 19 Diamana S+ Blue 82 HY
3i-PW Nike Vapor Pro Combo KBS Tour C-taper 120 S
TM XFT Z 52/9 & 58/9 KBS Hi-Rev S
Nike Method 3 Superstroke Slim 3.0
User avatar
Golffreak
Guru
Guru
 
Posts: 1316
Likes: 21 posts
Liked in: 177 posts
Joined: 06 Aug 2010, 00:47
Hcp: 8,9
Hjemmeklubb: Miklagard GK
Karma: 5

Re: U.S Open 2016

Postby sirandrew214 » 20 Jun 2016, 00:59

Men nå er det om han fikk ballen til å røre på seg, som er problemet. Det er jo tydelig at han er LANGT unna å være i nærheten av ballen!?
sirandrew214
Guru
Guru
 
Posts: 1655
Likes: 198 posts
Liked in: 216 posts
Joined: 12 Dec 2010, 17:44
Karma: 2

Re: U.S Open 2016

Postby Golffreak » 20 Jun 2016, 01:19

Lowry ble visstnok straffet i tilsvarende situasjon på andre runde. Han sa selv at han forårsaket ballen til å røre seg, men ærlighet skal ikke straffe seg.. Hørte hva dommeren sa i intervju med amerikanske kommentatorer, og de hadde "concerns". Spørsmålet er hva ANNET som kan ha fått ballen til å røre seg. Han grunner putteren ved siden av ballen før den rører seg. Kan ha vært noen gressstrå som ble trykket ned.. Uansett viktig at de behandler både Lowry og DJ likt.


Sent from my iPhone using Tapatalk
TM R9 Supertri @9.5 Kuro Kage Silver 60 S cut@44.5
Ping i25 3W@14.5 PWR 75 Tour Stiff
Titleist 913h 19 Diamana S+ Blue 82 HY
3i-PW Nike Vapor Pro Combo KBS Tour C-taper 120 S
TM XFT Z 52/9 & 58/9 KBS Hi-Rev S
Nike Method 3 Superstroke Slim 3.0
User avatar
Golffreak
Guru
Guru
 
Posts: 1316
Likes: 21 posts
Liked in: 177 posts
Joined: 06 Aug 2010, 00:47
Hcp: 8,9
Hjemmeklubb: Miklagard GK
Karma: 5

Re: U.S Open 2016

Postby liverglimt » 20 Jun 2016, 08:54

Golffreak wrote:Hvorfor i granskauen fikk D.Johnson droppe venstre ut på kortklippet område, når han tok TV-tårnet i siktelinjen enda mer i spill??? Burde ikke droppen evt gått til høyre hvor han ville fått tårnet ut av linjen?


Sent from my iPhone using Tapatalk


Dj ville ha to køllelengder på en dropp uten straff. Litt synd at han ikke tok det og dommeren hadde påpekt det etterpå. :P

Jeg er helt enig, høyre må være veien å gå, men så er det nearest point of relief som gjelder her også. Da måtte det vel bli venstre.
User avatar
liverglimt
Guru
Guru
 
Posts: 1371
Likes: 939 posts
Liked in: 231 posts
Joined: 26 Jul 2014, 22:19
Location: Da Nang, Vietnam
Hcp: 7
Karma: 3

Re: U.S Open 2016

Postby veggiss » 20 Jun 2016, 11:16

Elendig ruling, fantastisk av DJ!
Callaway Razr Fit 9°
Cobra AMP Cell 5-7 @ 18° Draw
Ping i20 4-UW
Ping Gorge 54° Custom, 58° TS
Mizuno MP T-10 64°
Ping Scottsdale Carefree
TaylorMade Lethal
User avatar
veggiss
Guru
Guru
 
Posts: 3674
Likes: 151 posts
Liked in: 335 posts
Joined: 04 Oct 2010, 23:10
Location: Asker
Hjemmeklubb: Asker Golfklubb
Karma: 3

Re: U.S Open 2016

Postby Golffreak » 20 Jun 2016, 11:48

Det MÅ jo bli diskusjoner om de "nye" reglene og decisions etter dette... Nå har jeg ikke sett Shane Lowry sin situasjon fra runde 2, men det skal visstnok være tilsvarende som DJ. Disse må selvsagt behandles likt, og tror nok USGA ga han straffeslaget for å være sikker på at de behandlet situasjonene likt. Ruling ble enklere når han vant såpass klart, så de hadde flaks der.... Dette er en interessant uttalelse fra de høye herrer:

"After looking at video, the actions he took could have caused the ball to move," said Jeff Hall, the USGA’s senior director of rules and open championships. "We asked if there was some other reason the ball could have moved. He didn't state a reason."

Det er mao spillerens bevisbyrde for hva som forårsaket ballen til å røre seg?!? Når det er 14 på stimpen og sansynligvis litt helling på greenen, så skal det ikke rare vindkastet til før ballen potensielt kan røre seg (med elller uten putter bak ballen). En annen årsak kan også være gresstrå som beveger seg når man setter ned putterern ved siden av ballen (så ut som DJ var relativt nærme). Når en ball ruller en dimple iløpet av ett brøkdels sekund, midt i konsentrasjonen om å putte, så skal en spilller da altså ha en krystallklar grunn til at ballen rørte seg? Det er mulig Bryson Dechambeau kan dra opp en forklaring med tyngdekraft og friksjon umiddelbart, men i tilfellet DJ så er alt han vet at ballen rørte seg ut at han var borti den.

Dette er en håpløs situasjon, og en ting er US Open med hundrevis av kameraer men det blir verre i amatørgolf hvor de ikke kan se på TV-bilder i 2 timer.

Kan det ikke være så enkelt at hvis man ikke fysisk rører ballen, så har man ikke forårsaket at ballen rørte seg?? Dette selv om det skulle være gresstrå med røtter utover, vindkast, turbulens som forårsakes av at putteren settes bak ballen og annet tull. Er jo ikke rart at golf er en TV-sport for litt spesielt interesserte :-)
TM R9 Supertri @9.5 Kuro Kage Silver 60 S cut@44.5
Ping i25 3W@14.5 PWR 75 Tour Stiff
Titleist 913h 19 Diamana S+ Blue 82 HY
3i-PW Nike Vapor Pro Combo KBS Tour C-taper 120 S
TM XFT Z 52/9 & 58/9 KBS Hi-Rev S
Nike Method 3 Superstroke Slim 3.0
User avatar
Golffreak
Guru
Guru
 
Posts: 1316
Likes: 21 posts
Liked in: 177 posts
Joined: 06 Aug 2010, 00:47
Hcp: 8,9
Hjemmeklubb: Miklagard GK
Karma: 5

Re: U.S Open 2016

Postby tilskuer » 20 Jun 2016, 13:51

Reglene om fritak for "midlertidige uflyttbare hindringer" er ikke så godt kjent for den vanlige selskapsgolfer i Norge, og kan være litt vanskelig å forklare.
Forskjellen mellom midlertidige og permanente uflyttbare hindringer er at de første gir fritak for " line of sight" - siktelinje ? - i tillegg for område for oppstilling og sving.
Påvirkning fra hindring på line of sight er jo grei å fastslå når hindringen ligger mellom ballen og hinderet, men det er verdt å merke seg at påvirkning på line of sight også gjelder hvis ballen ligger nærmere enn en køllelengde fra den linjen som markerer fri siktelinje. I dette tilfellet må en altså finne linja mellom flagget og venstre kant av TV-tårnet. Hvis ballen ligger til høyre for denne linja er det klart at det er påvirkning fra tårnet, men det er også påvirkning fra tårnet hvis ballen inntil en køllelengde til venstre for denne linja. Tilsvarende gjelder når du skal ta fritak - først finne siktelinja - så måle en køllelengde - så kan du droppe innen en køllelengde til. Hvis ballen ruller tilbake nærmere siktelinja enn en køllelengde har du ikke tatt fullt fritak, og må droppe på nytt. Jeg mener John Daly gikk på en smell på denne regelen i en turnering. Nå er det ofte vanskelig å bedømme siktlinjer m.m fra et vilkårlig oppstilt kamera da vinkler m.m blir fordreid. Med så mange regelfunksjonærer i arbeid i situasjonen må en kunne regne med at reglene ble fulgt. Uansett en smart dropp av DJ.
tilskuer
Forumvant
Forumvant
 
Posts: 79
Likes: 8 posts
Liked in: 19 posts
Joined: 08 Apr 2011, 16:00
Karma: 1

Re: U.S Open 2016

Postby sirandrew214 » 20 Jun 2016, 16:39

Men, nå ble han dømt for å ha forårsaket at ballen flyttet seg. Skulle han da ikke ha flyttet ballen tilbake til opprinnelig posisjon? Han har nå spilt ballen fra feil sted, og skal vel kanskje diskes nå da?
Eller har den regelen også blitt endret?
Ville vært litt av en utvikling hvis USGA kom med en DQ-melding i dag.... :P
sirandrew214
Guru
Guru
 
Posts: 1655
Likes: 198 posts
Liked in: 216 posts
Joined: 12 Dec 2010, 17:44
Karma: 2

Re: U.S Open 2016

Postby Franz » 20 Jun 2016, 18:15

sirandrew214 wrote:Men, nå ble han dømt for å ha forårsaket at ballen flyttet seg. Skulle han da ikke ha flyttet ballen tilbake til opprinnelig posisjon? Han har nå spilt ballen fra feil sted, og skal vel kanskje diskes nå da?
Eller har den regelen også blitt endret?
Ville vært litt av en utvikling hvis USGA kom med en DQ-melding i dag.... :P


Ikke når han har hatt dommer inne i situasjonen, vel...? Når det kommer sånn i etterkant mener jeg det er kun det ene straffeslaget.
Franz
Legende
Legende
 
Posts: 984
Likes: 32 posts
Liked in: 162 posts
Joined: 14 Dec 2011, 23:34
Karma: 7

Re: U.S Open 2016

Postby Keyser » 20 Jun 2016, 19:46

Her må vi bla langt bak i decisions-boken, til steder jeg ikke har vært før :-)

Decision 34-3/7: Referee determines player did not cause the ball to move; committe subsequently changes ruling
Q: A player’s ball in play moves and he is unsure whether he caused it to move in breach of Rule 18-2. The player asks for a ruling from a referee. Based on the evidence, the referee determines that the player did not cause the ball to move and instructs the player to play the ball as it lies without penalty. After the player plays, the Committee assesses the same evidence or additional evidence that was not available at the time and determines that the player had caused the ball to move. What is the ruling?
A: Rule 34-3 does not prevent a Committee from changing a ruling (see Decision 34-3/1). As the player caused the ball to move, he was required to replace the ball with a penalty stroke under Rule 18-2. When he failed to do so, he played from a wrong place. However, as he did so at the instruction of a referee, he does not incur the general penalty under Rule 18 for playing from a wrong place. Nevertheless, he does incur the penalty stroke under Rule 18-2 as he caused the ball to move before the ruling from the referee. The player must continue with the ball played from the wrong place.
</Keyser>

kevin likes this post.
Keyser
Guru
Guru
 
Posts: 1000
Likes: 133 posts
Liked in: 205 posts
Joined: 18 Dec 2008, 10:51
Hcp: 6-7-8-9-ish
Hjemmeklubb: Bjørnefjorden
Karma: 3

Re: U.S Open 2016

Postby Golffreak » 20 Jun 2016, 21:46

Jack har selvsagt helt rett perspektiv på dette:

“In my opinion,” he said, “golf is a game of honor. That’s what the USGA believes in, and that’s what most of the players all believe in. And when you have a situation where the official was there and said, ‘Did you cause it to move?’ and he says, ‘No,’ then that should be the end of the story.
“How’s he supposed to know what caused it to move? You’ve got greens out there with spike marks and pitches. The ball can move at any time.”
http://www.golfchannel.com/news/golf-central-blog/nicklaus-usga-very-unfair-dj-12th-tee/?cid=twitter-gc-a-nicklaus-usga-very-unfair-dj-12th-tee-062016

Denne praksisen bør innføres umiddelbart. USGA klønet det til, og synes også spillerne skal få mer "slack" hvorvidt de skal påberope seg at de forårsaket ballen til å røre på seg. Lowry sa han forårsaket at ballen rørte på seg, og hvis han vet dette så all ære for ærligheten. Jeg tror på DJ når han sier at han ikke forårsaket ballen til å røre på seg, men spørsmålet er hva sannsynligheten er for at spillerne forårsaket dette i noen av tilfellene?

Jeg vil uansett hevde at det enkleste er om regelen er at så lenge de ikke rører ballen så har de ikke forårsaket at den rører på seg. De kan ikke kontrollere vind, ujevnheter, tyngdekraft, gressstrå eller at insekter setter seg på ballen (med 14 på stimpen skal det ikke mye til....). Sett utenfra så er dette også toppen av flisespikkeri, da ingen spillere har noen fordel av at ballen rører seg en dimple, og reglene bør mykes opp så slike ting ikke avgjør store mesterskap. Markering og replassering av ballen flytter den sannsynligvis en dimple pluss/minus, så tror folk utenfor sporten lurer på som er greia...
TM R9 Supertri @9.5 Kuro Kage Silver 60 S cut@44.5
Ping i25 3W@14.5 PWR 75 Tour Stiff
Titleist 913h 19 Diamana S+ Blue 82 HY
3i-PW Nike Vapor Pro Combo KBS Tour C-taper 120 S
TM XFT Z 52/9 & 58/9 KBS Hi-Rev S
Nike Method 3 Superstroke Slim 3.0
User avatar
Golffreak
Guru
Guru
 
Posts: 1316
Likes: 21 posts
Liked in: 177 posts
Joined: 06 Aug 2010, 00:47
Hcp: 8,9
Hjemmeklubb: Miklagard GK
Karma: 5

Re: U.S Open 2016

Postby kevin » 20 Jun 2016, 23:31

USGA beklager håndteringen

Image
User avatar
kevin
Guru
Guru
 
Posts: 14563
Likes: 1734 posts
Liked in: 1868 posts
Joined: 02 Jan 2009, 20:21
Karma: 26

Previous

Return to Turneringer



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests