Golfsett til nybegynner på 195cm

Del dine erfaringer, og post spørsmål om golfutstyr.
Post Reply
KlaasGolf
Rookie
Rookie
Posts: 4
Joined: 12 Apr 2017, 12:20
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Golfsett til nybegynner på 195cm

Post by KlaasGolf » 12 Apr 2017, 12:56

Hei.
Jeg er en nybegynner som ønsker å kjøpe mitt første golfsett. Fant noen andre poster om dette temaet, men ingen der bruker var like høy som meg, altså 195cm. Slik jeg har forstått det gjør høyden min det vanskelig å spille med golfsett av standard lengde/størrelse.

Jeg har aldri spilt ordentlig golf før, og har kun testet noen hundre slag fra driving range fordelt på to år. Her har jeg spilt med vanlig lengde på køllene, og syntes disse har virket litt korte til meg. For alt jeg vet kan dette skyldes dårlig teknikk. Har meldt meg på "Veien til golf-kurs" til sommeren.
Som følge av at jeg er student på 22 år, begrenser dette økonomien, og jeg er på utkikk etter et rimelig sett som funker bra til en nybegynner.

Har lest denne artikkelen http://www.norskgolf.no/artikler/utstyr ... sparebluss, og vurdert et helsett fra Royal Golf som et alternativ til meg (Komplett sett 11 køller m/bærebag med skaft av stål til kr 2095). Royal Golf er den eneste produsenten jeg har funnet som selger køller som er lenger enn standard, og anbefaler en størrelse på standard + 1 tomme for spillere over 190cm, noe som høres rimelig ut for en nybegynner som meg.

Er det noen her med peiling som har argumenter for/imot, tips, kommentarer, andre innspill som kan være nyttige å ta med seg? Jeg setter stor pris på all hjelp jeg kan få. Mvh Klaas

User avatar
liverglimt
Guru
Guru
Posts: 1501
Joined: 26 Jul 2014, 22:19
Hcp: 7
Location: Da Nang, Vietnam
Has thanked: 51 times
Been thanked: 10 times

Re: Golfsett til nybegynner på 195cm

Post by liverglimt » 12 Apr 2017, 14:26

Hva er lengden din fra bakken til håndleddet når du står normalt rett? Få noen til å måle deg. Uten sko legg til 0,5 tommer. Målet skal være i tommer. Når du har det Så kan jeg fortelle deg hva du skal lete etter. +1 tommme er ikke noe mål. Det finnes ingen standard lengde på golfkøller.

halvorsen84
Forumavhengig
Forumavhengig
Posts: 366
Joined: 29 Sep 2012, 19:38
Hcp: Ja
Hjemmeklubb: Huseby & Hankø
Location: Fredrikstad, Østfold
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Golfsett til nybegynner på 195cm

Post by halvorsen84 » 12 Apr 2017, 14:42

Hei og velkommen!

For det første kunne du gjerne donert noen cm til meg som er 1.58, så kunne vi begge spilt med standard lengde på golfkøllene, mye enkere for begge! :D

Stort sett alle produsenter av golfutstyr tilbyr "kølletilpassning", eller "custom fitting", som det heter på golfspråket. Her ser de på deg, din kropp og din sving, og tilpasser køllene deretter (lengde på køller, stivhet/flex på skaft, og MYE mer). Bestilling og ventetid varierer fra produsent til produsent, og hvor du handler! Hvis du søker litt rundt på forumet her, så ligger det flere tråder om temaet "custom fitting!" Noen vil sikkert mene at "custom fit" ikke er nødvendig når man er fersk, fordi man ikke har en etablert "god" sving, men anbefaler hvertfall at du får hjelp så du får riktig lengde på skaft og riktig stivhet/flex på skaft! Da har du hvertfall et godt utgangspunkt!
Du kan også forhøre deg med proen som du skal på VTG-kurs med, han/hun kan også hjelpe deg på dette området.

Når det gjelder Royal Golf, så er vel dette merket ikke direkte "uglesett" av mer seriøse golfere, men som alt annet her i verden; du får det du betaler for! Har flere i min egen hjemmeklubb som spiller med dette merket, seniorer med 30+ hcp alle sammen, og køllene fungerer helt fint. På den annen side har jeg aldri sett en "god" golfer med RG-logoen i bagen! ;) Jeg har heller ikke prøvd køller fra RG selv!

Jeg ville sett meg litt rundt på Finn.no, og den kjøp/salg gruppa på Facebook, samt tråder her på forumet, for tips og annonser på både nytt og brukt utstyr. Her kan man gjøre en god handel! Og lurer du på noe, så får du gode svar her på forumet, vi har køllemaker(e)? og en kølletester for Norsk Golf, som frekventerer forumet her ganske ofte! :)
Taylormade M4 driver Matrix Ozik 55R+
Taylormade M4 3-wood Fujikura Atmos Red5R+
Taylormade M4 3-hybrid Fujikura Atmos Red6R+
Taylormade P790 5-W DG R300+
Vokey SM7 54/60 DG S200+
Scotty Cameron Select 2.6

User avatar
Kaffekannen
Guru
Guru
Posts: 2558
Joined: 14 May 2009, 15:53
Hcp: 8,8
Hjemmeklubb: Fana
Location: Bergen
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Golfsett til nybegynner på 195cm

Post by Kaffekannen » 12 Apr 2017, 18:57

Jeg er noen cm høyere enn deg og har fått tilpasset settet mitt. Ikke så mye lenger køller (en knapp tomme) men noen grader upright. Hvis du tenker på en golfkølle som en fot så er upright vinkelen å forstå som vinkelen på ankelen din og du vil at fotbladet er parallelt med bakken. Når du er høy så blir gjerne vinkelen på køller i vanlig lengde feil slik at tåen kommer i bakken mens hælen ikke gjør det. Dette gjør spillet mye vanskeligere. Med andre ord er det du skal se etter køller som er forlenget og bøyd upright. (håper dette var forståelig)

Et banalt tips er egentlig å prøve på den absolutt billigste måten. Ta turen til en driving range, se etter noen høye folk og spør om du kan få teste noen slag. De aller, aller fleste golfere vil hjelpe deg. Jeg har prøvd RG og de er brukandes, men jeg ville heller anbefalt deg noe brukt. Høye golfere bytter utstyret sitt de også :) Vet ikke hvor du bor, men sjekk med et golfsenter eller en klubb med en litt større proshop. Det er godt mulig de kan hjelpe deg.

Lykke til
Hcp sesongstart 10,2/ nå 8,8 --> Målsetting - 7
i bagen
Mizubo 825 pro 4-pw PX 5,5
Vokey SM 50 grader
Ping tour 54 grader
Callaway X-series 56 grader
Taylormade #3 hybrid
Taylormade R9 3w
Taylormade R9 driver
Odyssey Ti Hot
eller Nike Method Drone

Bogey
Forumavhengig
Forumavhengig
Posts: 330
Joined: 26 May 2014, 22:33
Hcp: mhmm
Hjemmeklubb: Vestfold Gk
Location: Tønsberg
Has thanked: 5 times
Been thanked: 1 time

Re: Golfsett til nybegynner på 195cm

Post by Bogey » 12 Apr 2017, 20:55

Viss du først ser på Finn som Halvorsen nevner, legg det gjerne ut her for å høre hvor bra deal det egentlig er. Det er vannvittig mye gammelt skrot som er "perfekt for nybegynnere" :)

KlaasGolf
Rookie
Rookie
Posts: 4
Joined: 12 Apr 2017, 12:20
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Golfsett til nybegynner på 195cm

Post by KlaasGolf » 12 Apr 2017, 22:22

Takk for gode innspill!

Har målt lengde fra håndledd til bakken (uten sko). Det ble 97 centimeter, eller 38,2 tommer. Så lengden du er ute etter blir vel 38,7 tommer.
Jeg har også vært inne på tanken om å kjøpe brukt, men usikkerhet knyttet til størrelse/lengde på golfsett har komplisert letingen.
Nærmeste golfbane er forøvrig Hauger (ikke langt unna Skedsmokorset), og det er her jeg skal ta VTG-kurset. Har ikke vært innom butikken der, men jeg burde kanskje ta meg en tur å rådføre meg der også.

Jeg har også fått inntrykk av at Royal Golf kanskje ikke er det mest populære leverandøren blant rutinerte golfere. Men hvis det skulle vise seg å være brukbart til mitt forbruk og min høyde har jeg ikke noe imot å kjøpe dette merket. Foreløpig er jeg åpen for alt.

Vil dere anbefale å vente med å kjøpe golfsett til før/etter VTG-kurset? Jeg tenkte kanskje at det kunne være lurt å ha et sett allerede da, slik at jeg får øvd ordentlig med dette. Dette haster forøvrig ikke, har en del studier som må gjøres ferdig før sommeren og VTG-kurs, men syntes det er veldig morsomt å kikke litt rundt.

robbern
Rookie
Rookie
Posts: 6
Joined: 23 Sep 2015, 22:47
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Golfsett til nybegynner på 195cm

Post by robbern » 13 Apr 2017, 03:08

Jeg er 194 med samme håndledd-til-gulv mål som deg og håper jeg kan dele litt nyttige erfaringer:

Jeg begynte med Wilson helsett fra XXL i standard lengde, og selvom det fungerte, følte jeg at jeg mtte bøye veldig i knærne og det var veldig fort gjort å reise seg bare litt og dermed toppe ballen.
Etter det gikk jeg til Turbo jernsett fra Royal i +1 tomme, sammen med wedger, FW og driver i standard lengde. Jeg spilte meg ned fra VTG kurs til 22 HCP på en sesong med disse og følte aldri det skortet på utstyret.
Jeg fikk meg nytt jernsett igjen på tampen av forrige sesong, kjøpte Adams XTD CC, også +1" på ebay for $190, og selv om jeg har fått noe mer lengde på slagene med disse, så kunne jeg fint spilt med Royal køllene ned til 19HCP som jeg er på nå. Innser nå at jeg byttet køller mest fordi merkenavnet ikke er "kult", men kvaliteten og spillbarheten er mer enn god nok.

User avatar
furu
Guru
Guru
Posts: 12180
Joined: 02 Jan 2009, 16:55
Location: Bergen, Fana
Has thanked: 20 times
Been thanked: 36 times
Contact:

Re: Golfsett til nybegynner på 195cm

Post by furu » 13 Apr 2017, 21:28

Det er mulig å kjøpe veldig rimelige customsett på ebay, slik robbern har gjort. Netthandel/ebayselgere kjøper opp partier med customsett som er returnert eller feilprodusert.

En statisk fitting med de målene som er nevnt er nok til å gi et greit utgangspunkt for hvor du ligger i forhold til forlenget skaft.
Instagram @christianfuru

User avatar
Gundersen
Guru
Guru
Posts: 1320
Joined: 26 Jun 2012, 12:27
Hcp: 14,7
Hjemmeklubb: Hauger
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Golfsett til nybegynner på 195cm

Post by Gundersen » 13 Apr 2017, 22:18

Men Custom sett har vel lite for seg om det er Custombygget for noen andre?

Sent fra min HTC 10 via Tapatalk

User avatar
furu
Guru
Guru
Posts: 12180
Joined: 02 Jan 2009, 16:55
Location: Bergen, Fana
Has thanked: 20 times
Been thanked: 36 times
Contact:

Re: Golfsett til nybegynner på 195cm

Post by furu » 13 Apr 2017, 22:58

Custom i den forstand at det er forlenget, og at trådstarter sannsynligvis trenger det.

En annen ting. Custom er ikke en uendelig mengde variasjoner. Det er ekstremt mange golfere som passer innenfor noen få parametre. +/- 1 til 0,5 tommer. 1-2 grader flat eller up. Det er ikke sånn at et customsett er klart for omsmelting bare fordi den opprinnelige kjøper ikke skal ha dem.
Instagram @christianfuru

User avatar
liverglimt
Guru
Guru
Posts: 1501
Joined: 26 Jul 2014, 22:19
Hcp: 7
Location: Da Nang, Vietnam
Has thanked: 51 times
Been thanked: 10 times

Re: Golfsett til nybegynner på 195cm

Post by liverglimt » 14 Apr 2017, 20:36

38 3/4-39 tommers 5er jern er anbefalt lengde. Utfordringen på en del forlengede sett er at svingvekten kan være rimelig ekstrem om ikke hodene er litt lettere.

Let godt så finner du nok noe som passer.

Jazzy
Rookie
Rookie
Posts: 40
Joined: 19 May 2015, 11:42
Hcp: 20,5
Hjemmeklubb: Gjøvik & Toten GK
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Re: Golfsett til nybegynner på 195cm

Post by Jazzy » 15 Apr 2017, 16:24

Jeg har et billigt sett med skaft som er forlengede, 38 3/4 tomme på 5er jernet. Stiff og 1 eller 2 grader upright. Midsize grep. Komplett med woods, hybrid, jern 5-PW, 52, 56, og 60 graders wedger, putter og trallebag. Hadde en wedgetest med liverglimt idag og han trodde dette kunne være noe for deg KlaasGolf. Hvor i landet bor du? Kanskje vi kan treffes og du får se på og prøve de.
TaylorMade JetSpeed Driver
TaylorMade JetSpeed 3W - 5W
Titleist 915H
Titleist AP2 714 4-PW
Miura 51* Y-grind, 56* K-grind
TaylorMade Spider Tour Red Sightline

KlaasGolf
Rookie
Rookie
Posts: 4
Joined: 12 Apr 2017, 12:20
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Golfsett til nybegynner på 195cm

Post by KlaasGolf » 15 Apr 2017, 19:53

Jazzy wrote:Jeg har et billigt sett med skaft som er forlengede, 38 3/4 tomme på 5er jernet. Stiff og 1 eller 2 grader upright. Midsize grep. Komplett med woods, hybrid, jern 5-PW, 52, 56, og 60 graders wedger, putter og trallebag. Hadde en wedgetest med liverglimt idag og han trodde dette kunne være noe for deg KlaasGolf. Hvor i landet bor du? Kanskje vi kan treffes og du får se på og prøve de.
Sendt deg pm.

Takk igjen for gode innspill.

KlaasGolf
Rookie
Rookie
Posts: 4
Joined: 12 Apr 2017, 12:20
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Golfsett til nybegynner på 195cm

Post by KlaasGolf » 17 Apr 2017, 12:11

Fant ikke noen måte å løse tråden på, men jeg har i hvert fall kjøpt mitt første golfsett.
Takk til Jazzy for en hyggelig handel. Takk til dere andre for god hjelp. :D

User avatar
liverglimt
Guru
Guru
Posts: 1501
Joined: 26 Jul 2014, 22:19
Hcp: 7
Location: Da Nang, Vietnam
Has thanked: 51 times
Been thanked: 10 times

Re: Golfsett til nybegynner på 195cm

Post by liverglimt » 17 Apr 2017, 13:23

Gratulerer med golfsett.

Jazzy
Rookie
Rookie
Posts: 40
Joined: 19 May 2015, 11:42
Hcp: 20,5
Hjemmeklubb: Gjøvik & Toten GK
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Re: Golfsett til nybegynner på 195cm

Post by Jazzy » 17 Apr 2017, 14:41

KlaasGolf wrote:Fant ikke noen måte å løse tråden på, men jeg har i hvert fall kjøpt mitt første golfsett.
Takk til Jazzy for en hyggelig handel. Takk til dere andre for god hjelp. :D
Takk til deg også for en hyggelig handel. Håper du får mye glede av golfen framover :)
TaylorMade JetSpeed Driver
TaylorMade JetSpeed 3W - 5W
Titleist 915H
Titleist AP2 714 4-PW
Miura 51* Y-grind, 56* K-grind
TaylorMade Spider Tour Red Sightline

Post Reply