Golf setter seg selv i en dårlig rekruteringsprosess

Alt uten en passende underkategori diskuteres her, samt antigolf-tema.

Golf setter seg selv i en dårlig rekruteringsprosess

Postby Pepto » 07 Jan 2017, 22:50

Jeg har ytret tidligere at norsk golf har etrekruteringsproblem, noe de selv har skapt.

Ting er lagt opp for rigid og lite imøtekommende for uinnvidde i golf. Jeg har sett meg lei på at mine 7-10 år gamle barn MÅ ta veien til golf for å få spille. Lei av at klubben ikke har en eneste aktivitet for barn i løpet av sesongen. Lei av at det ikke blir produsert en eneste ting for å få rekruttert ett eneste barn i kommunen. Alle lag og foreninger deler ut info på skolene,barnehagene men golfklubben prøver ikke en gang.

Nå har det seg slik at som forelder så vil jeg leve ut mine drømmer via mine barn..... sies det. Jeg ønsker at mine barn skal spille golf og ha glede av det. Aller helst vil jeg jo bli caddie for en av dem på augusta ;)

For å få i gang rekruttering i nærområdene Vurderte jeg å ta bachelor i idrett med vekt på golftrener, dette lar seg ikke kombinere med full jobb og barn på noen god måte. Tenkte derfor at jeg skulle frivillig ta på meg oppdrag for å gå til noe med barn i klubben. Nei ja altså da må du ha trener 1 kurs. Dette er da ikke noe jeg kan ta selv, men det må initieres av klubben. Siden dem ikke gidder å satse på barn, så gidder de heller ikke sende noen på kurs heller.

På generelt grunnlag mener jeg at golf er en lite attraktiv idrett å begynne med. I alle andre idretter mine barn driver med så er det foreldre/frivillige som trener og veileder. Det er ikke slik at vi må ha profesjonelle trenere fra dag 1. La nå unga få prøve, ha det moro og ikke minst få lov. Jeg kunne helt fint organisert noe 10 timer i uka frivillig, men det går jo ikke. Inngangen til golf for barn er egentlig en vits, slik jeg opplever det i min krets så er barn uønsket.

Sikkert litt annerledes i de store norske klubbene som sitter på litt mer kroner enn den gjengse klubben.


Er sur akkurat nå merker jeg..

2 people like this post.
Pepto
Fast besvarer
Fast besvarer
 
Posts: 145
Likes: 1 post
Liked in: 34 posts
Joined: 22 Feb 2012, 08:40
Karma: 0

Golf setter seg selv i en dårlig rekruteringsprosess

Annonser

Annonser
 

Re: Golf setter seg selv i en dårlig rekruteringsprosess

Postby Gundersen » 08 Jan 2017, 00:30

Forstår hva du skriver Pepto.
Det er heldigvis ikke slik overalt. Hauger der jeg er medlem, virker det som om de absolutt ønsker at barn skal rekrutteres. Egne juniortreninger, kids camp om sommeren, og nytt av året er at barn av aksjonærer får gratis medlemskap og fritt spill hele sesongen


Sendt fra min Commodore 64
User avatar
Gundersen
Guru
Guru
 
Posts: 1067
Likes: 41 posts
Liked in: 266 posts
Joined: 26 Jun 2012, 12:27
Hcp: 14,7
Hjemmeklubb: Hauger
Karma: 7

Re: Golf setter seg selv i en dårlig rekruteringsprosess

Postby furu » 08 Jan 2017, 02:07

Hvordan det gjøres er helt avhengig av hvilke ressurspersoner man har i klubben. Mark Davies gjorde en glimrende jobb på Losby. Reiste rundt på skoler med masse utstyr og stort opplegg. Satt opp treningsgreier og aktiviteter på klubben når det var mulighet for det.

De aller fleste golfklubber er veldig opptatt av å være opptatt. De har så mye å gjøre. Sliter med å få hverdagen til å gå rundt. Det er inntrykket mitt. Samtidig virker de lite åpne for å gjøre endringer til det bedre. Det er veldig viktig for dem at alt er som før. Man trykker opp samme kurs-/trenings-/turneringskalender år etter år.
Frilansjournalist.
Instagram/Twitter @christianfuru
TaylorMade M2 3W
Ping Anser 4H
Ping iBlade 5-PW
SM5+SM6
Cobra BLD
(Nettsiden min er historie)
User avatar
furu
Guru
Guru
 
Posts: 11381
Likes: 522 posts
Liked in: 422 posts
Joined: 02 Jan 2009, 17:55
Location: Bergen, Fana
Karma: 19

Re: Golf setter seg selv i en dårlig rekruteringsprosess

Postby liverglimt » 08 Jan 2017, 10:38

Veldig gode refleksjoner Pepto. Jeg deler ditt inntrykk og kan i tillegg nevne at "det har vi prøvd før" er mest hørte setning når jeg satte opp en liste over hva som kunne gjøres for å øke rekruttering. En enkel barnespiller genererer 3-4 andre spillere. Begge foreldrene, pluss en venn eller ett søsken. Også ruller det videre. Golf har en unik mulighet i forhold til mange andre idretter når det gjelder å spille på tvers av alder og kunnskap. Ingen problem å ha en 4er ball med 70 års aldersforskjell.

Jeg forhørte meg om "golfutdanningen" på Elverum. Ble alt for omstendlig og for lukket. Så om jeg skulle gjort noe som helst mot en instruktørrolle så ville jeg gått forcoach utdanning. Da står du fritt til å benytte din kunnskap hvor du selv vil. Tar du trener utdanning gjennom NGF så må du ha en klubb å forholde deg til. Som du selv sier, de må initiere behovet. Det burde vært sånn at hver klubb til enhver tid måtte ha trener1 ressurser i forhold til medlemmer. Men siden det ikke trenes blant massen av norske golfspillere så vil aldri behovet komme så lenge man ikke starter på bunnen, altså med ungene.

Jeg har surfet rundt på mange av klubbene sine sider og der er de meste opptatt av å fortelle hva medlemsprisen er og hva forbundet skal ha i IT avgift. Mange klubber kunne økt avgiftene med 20-40% uten at medlemmene hadde hatt grunnlag for å si noe som helst. Så hadde klubbene hatt mer penger å rutte med for å tilby flere aktiviteter. Alt under 5000 for fullt medlemsskap med spillerett er jo å gi bort golfbanen.

Anbefaler deg å snakke med andre likesinnede i klubben din, så kan dere sammen legge press på styret for å få lov til å rekruttere nye spillere. Latterlig å måtte si det slik, det er likevel realitetene i din klubb og mange andre i Norge.
User avatar
liverglimt
Legende
Legende
 
Posts: 797
Likes: 487 posts
Liked in: 127 posts
Joined: 26 Jul 2014, 22:19
Location: Gran Canaria
Hcp: 7
Hjemmeklubb: Golf Club El Faro
Karma: 2

Re: Golf setter seg selv i en dårlig rekruteringsprosess

Postby Pepper » 08 Jan 2017, 14:16

Et meget tankevekkende, og litt skremmende, innlegg fra Pepto.

I min egen klubb er det satset på flere fronter for å promotere golf blant barn og unge og ta vare på de nå de prøver seg. Proen har vært veldig aktiv på skolene og fått slippe til der slik at mange er blitt presentert for golf. Lærere har vært på kurs hos proen. Flere av de yngre spillerne har gått trener 1 kurs og brukes aktivt i trening av de yngste mens proen tar seg av de beste spillerne. Unge spillere matches i turneringer på alle nivåer. Klubben har tidligere fostret veldig gode spillere og vi har flere gode nå også som er på vei opp, men det aller viktigste er å sørge for at de unge synes golf er gøy og at de ønsker å fortsette selv om hverken ferdighetene eller ambisjonsnivået tilsier fremtidige Team Norway spillere.

Det som skremmer meg litt er holdningen Pepto møter i egen klubb. Den tilsynelatende manglende viljen og/eller evnen til å gjøre noe for å få flere unge spillere i klubben, ingen støtte eller vilje til trener 1 kurs mv. er lite hyggelig å lese. Det er klart at økonomien er dårlig i mange og særlig mindre klubber, men ofte klarer flinke folk å få mye ut av lite. Det eneste rådet jeg kan gi tror jeg er å arbeide sammen med noen flere hvis mulig for å skifte ut styret og få inn noen ønsker fremgang og utvikling for klubben, og som er villige til å gjøre noe. Det er vel snart tid for årsmøter i de fleste klubbene, og det er fortsatt tid til å fremme forslag til valgkomiteen, eventuelt stille benkeforslag på årsmøtet.

Jeg kan bare ønske lykke til!

liverglimt likes this post.
Pepper
Legende
Legende
 
Posts: 647
Likes: 332 posts
Liked in: 174 posts
Joined: 02 Jan 2009, 17:07
Karma: 3


Return to Generelt / AntigolfWho is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Yahoo [Bot] and 1 guest