Skiløyper på golfbaner

Alt uten en passende underkategori diskuteres her, samt antigolf-tema.
Post Reply
kevin
Guru
Guru
Posts: 17373
Joined: 02 Jan 2009, 19:21
Has thanked: 291 times
Been thanked: 361 times

Skiløyper på golfbaner

Post by kevin »

Flere golfbaner tillater at det blir kjørt opp skiløyper på banens område, slik at man kan gå på ski der. Det endel ikke vet, er at skisporene og aktiviteten der kan forringe kvaliteten på banen. Ofte blir områdene veldig komprimerte og kanskje isete. Pluss at snø og is blir liggende lengre der enn andre steder, litt avhengig hvor mye det er selvsagt. Og avhengig av hvor mye aktivitet det er der.

Flere steder jeg har spilt i Skandinavia har flere snakket om dette. Hvis man finner områder hvor det er enten gressbrann eller veldig dårlig med gressvekst, så skyldes det i noen tilfeller at det har vært skispor der på vinteren.

Fant denne saken hos Bjaavann gk om temaet:
Tidligere år har Kristiansand Kommune kjørt opp skiløyper på Bjaavann Golfklubb. Klubben har brøytet parkeringsplassen og fått kr 10 000 av kommunen for dette. Klubben har selv dekket kostnadene for å sette banen i stand igjen på våren, hovedsaklig i form av frø og gjødsel. Grunnet økonomiske utfordringer spurte vi kommunen om de kunne bidra, i form av lånegaranti, tilskudd eller lignende. Da det ikke var mulig å få hjelp, er det vanskelig å be golfspillere som fra før betaler for bygging og vedlikehold av banen, om å betale ekstra for å stille banen vederlagsfritt til disposisjon for annen idrett. På bildet ser du hvorfor vi må ha ekstra frø og gjødsel etter skiløypene.
Image

Burde man tillate skiløyper på golfbanene på vinteren? gir det noe for golfklubbene? noen her inne som går på ski på golfområder?
User avatar
Yorkie
Guru
Guru
Posts: 1161
Joined: 25 Jan 2011, 17:02
Hcp: 13,2
Hjemmeklubb: Holtsmark
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Re: Skiløyper på golfbaner

Post by Yorkie »

Ser ikke helt hvorfor. Er jo hoppbakker, skianlegg og skøytebaner på hvert eneste tettsted i Norge med mer enn tre hus så skjønner ikke helt hvorfor en golfklubb skal legge til rette for skiløyper.
Min baneoversikt: http://www.flickr.com/photos/jannor" onclick="window.open(this.href);return false;
eivaan
Guru
Guru
Posts: 1072
Joined: 13 Nov 2011, 14:50
Hjemmeklubb: Bjaavann gk
Has thanked: 156 times
Been thanked: 85 times

Re: Skiløyper på golfbaner

Post by eivaan »

Yorkie wrote:Ser ikke helt hvorfor. Er jo hoppbakker, skianlegg og skøytebaner på hvert eneste tettsted i Norge med mer enn tre hus så skjønner ikke helt hvorfor en golfklubb skal legge til rette for skiløyper.

Vi er flere på Bjaavann som lurer på hvorfor dette blir gjort..
CharlieB
Guru
Guru
Posts: 1018
Joined: 30 Aug 2010, 20:12
Hcp: 10.x
Hjemmeklubb: Fana GK

Skiløyper på golfbaner

Post by CharlieB »

Det kan vel være flere grunner til. Man har kanskje tenkt at dette ikke utgjør noe problem for banen og fått utleie av parkering inn i klubbkassa. Eller så har man tenkt at det er en måte å skape goodwill i nærmiljøet, som kan være viktig for noen klubber med litt anstrengt forhold til naboene. ...


Sent from my iPad using Tapatalk HD
kevin
Guru
Guru
Posts: 17373
Joined: 02 Jan 2009, 19:21
Has thanked: 291 times
Been thanked: 361 times

Re: Skiløyper på golfbaner

Post by kevin »

Jeg gjetter at man gjør det for å trekke folk til banen/området. Litt sånn som Brovold på Gamle Fredrikstad annonserte at han vil gjøre, ved å arrangere barnas skidag på banen. Målet er nok å få folk til å bli oppmerksom på banen og kanskje få lyst til å komme tilbake, uten ski på beina.

Men det er jo synd om det går utover kvaliteten på banen, og spesielt hvis man får en ekstra kostnad på budsjettet til å fikse opp i det.
kevin
Guru
Guru
Posts: 17373
Joined: 02 Jan 2009, 19:21
Has thanked: 291 times
Been thanked: 361 times

Re: Skiløyper på golfbaner

Post by kevin »

Jepp jepp folkens, snøen tiner og sporene etter vinterens aktiviteter viser seg på gresset.....

Bildet er fra St.Arild Gk i Sverige

Image
Post Reply