Konkurranse-formater

Alt uten en passende underkategori diskuteres her, samt antigolf-tema.
Post Reply
User avatar
Solaar
Forumavhengig
Forumavhengig
Posts: 435
Joined: 08 May 2009, 00:25
Location: Oslo

Konkurranse-formater

Post by Solaar »

Sitter her og tenker på forskjellige konkurranse-formater jeg kan spille med mine venner og prøver å komme på så mange som mulig men sliter litt med hukommelsen, tenkte derfor at en tråd hvor folk skriver opp forskjellige formater og forklarer regler og lure tanker om taktikk hadde vært gøy. La oss se hvor mange forskjellige vi klarer å komme på.

Begynner med de vanligste:

Slagkonkurranse - Spilles med eller uten hcp. Alle slag teller, færrest slag til slutt vinner.

Stableford - Poengkonkurranse hvor poeng blir tildelt basert på enten netto eller brutto score. 1 poeng for bogey, 2 for par, 3 for birdie, 4 for eagle osv. (fat chance). Alt som er verre enn bogey: plukk opp ballen og slutt å kaste bort din og alle andres tid! ;)

Match - I match-spill er hvert hull en separat konkurranse, spilleren med færrest slag vinner hullet. Spilleren som vinner flest hull har vunnet matchen. Man bruker uttrykket "1 up" når en spiller leder med et hull og "AS" (all square) så lenge stillingen er uavgjort. Hvis det f.eks gjenstår 2 hull og spiller A leder med 3 så er kampen avgjort i A's favør og scoren blir 3/2. Matchplay er også den eneste konkurranseformen hvor det er lovlig med "gimmies", dette er også en viktig del av den psykologiske krigføringen i kampen.

Foursome - 2 spillere pr lag. Spiller A slår ut og spiller B slår neste slag, så bytter man på til ballen er i hull. På neste hull slår spiller B ut, slik at man alltid bytter på å slå ut på hullene. Viktig å legge opp taktikk for dette før runden, spesielt hvis den ene slår veldig langt.

Greensome - samme som foursome bare at her slår begge spillere ut også velger man hvilken ball man vil spille videre på.

Scramble - Lagspill hvor alle spillere slår ut, så velger man hvilken ball man vil spille videre på og fortsetter slik.



Si fra hvis noe jeg har beskrevet er galt og om dere vil så kan jeg oppdatere denne første posten etterhvert slik at man har inspirasjon til neste kompis-turnering :)
"Just be the ball, be the ball, be the ball."
User avatar
hanso87
Forumavhengig
Forumavhengig
Posts: 364
Joined: 22 Mar 2009, 00:22
Hcp: 11.6
Hjemmeklubb: Byneset / Hauger
Location: Oslo

Re: Konkurranse-formater

Post by hanso87 »

Spill som er på Tiger woods 09

"BINGO BANGO BONGO"

Bingo = førstemann som treffer greenen
Bango = Den som er nærmest flagget
Bongo = Den som er i hullet først
Taylormade RBZ 9.5* Stiff
Taylormade Burner 4wood 16.5* Stiff
Taylormade SLDR 19* STiff
Nike VRS Forge 4-PW
Titleist Spinned milled 50, 54, 60
Scotty cameron NewPort 1.5 / Odysey 2Ball
User avatar
furu
Guru
Guru
Posts: 12232
Joined: 02 Jan 2009, 16:55
Location: Bergen, Fana
Has thanked: 23 times
Been thanked: 42 times
Contact:

Re: Konkurranse-formater

Post by furu »

For å ta enda en fra TW 09 - Battle Golf. Egentlig matchspill der vinneren av hullet kan fjerne en kølle fra motstanderens bag (putter er fredet). Å ta køllen ut fysisk er vel ikke så veldig praktisk i det virkelige liv men det holder å si at den er ute av spillet. Dette blir litt tegneseriekonkurranse men kan sikkert være gøy dersom man er helt desperat :lol:
Instagram @christianfuru
kevin
Guru
Guru
Posts: 17374
Joined: 02 Jan 2009, 19:21
Has thanked: 291 times
Been thanked: 361 times

Re: Konkurranse-formater

Post by kevin »

Fant noen flere på hjemmesiden vår

Irish Greensome
Variant av greensome hvor begge spillerne slår ut fra utslagsstedet. På hull med par 4 og par 5 slår spillerne et slag til på partnerens ball. Deretter velger man hvilken ball man vil spille videre

Ransome
To spiller mot to i tre separate seks-hulls konkurranser. På de første seks hullene spilles four-ball, de neste seks hullene spilles foursome og på de siste seks regnes partnernes sammenlagte score.

Københavner
Slagspillkonkurranse mellom tre spillere som deler 6 poeng på hvert hull. Den beste får 4 p., den nest beste 2 p. og den dårligste 0 p. Er en spiller best alene og to like, blir poengene 4-1-1.
Hvis to er best og en er dårligst, blir poengene 3-3-0. Er alle like blir poengene 2-2-2.

Snorkonkurranse
Slagkonurranse hvor spilleren får en snor like lang i meter som hans spillehandicap. Under spillet kan han forbedre ballens beliggenhet ved å flytte den. Snoren klippes av med samme lengde som ballen flyttes. Utover snoren får spilleren inget spillehandicap. Det antall slag spilleren har brukt på runden er sluttresultatet uansett om han har forbrukt snoren eller ikke.

"Wolf" - Ulv
Opprinnelig pengespill hvor, men kan enkelt modifiseres til et poengsystem. Hvert hulls verdi settes til et gitt antall poeng (f.eks. 3 - man må helt opp i 12 poeng pr. hull for å slippe unna halve poeng i alle kombinasjoner). Wolf spilles med fire spillere hvor man veklser på å være Ulv. Ulven slår alltid ut først. Når alle har slått ut kan ulven velge en partner for hullet. Dersom spilleren ikke velger en partner for hullet, spiller vedkommende alene mot de tre andre spillerne. Så snart sidene er bestemt spiller de bestball slag (netto eller brutto) for å kåre vinneren av hullet. Poengene deles mellom vinnerne av hullet På hull 17 og 18 skal spilleren med minst poeng være Ulv.

Skins
Opprinnelig pengespill, men kan enkelt modifiseres til et poengsystem. Hvert hulls verdi settes til et gitt antall poeng (f.eks. 4). Man spiller slag (brutto eller netto) for å kåre vinneren av hullet. Dersom det er tie om beste resultat på et hull går poengene videre til neste hull. Spilleren med mest poeng etter avsluttet runde vinner runden.

Nassau
Det spilles om tre poeng. Ett poeng for beste første ni hull, ett poeng for beste siste ni hull og ett poeng for beste runde.

Eclectic
Slagspillturnering over to eller flere runder. For hvert hull noteres fortløpende det beste resultatet. Summen av det beste resultatet på hvert enkelt hull gir til slutt konkurransens sluttresultat.

Flaggkonkurranse
Slagspillkonkurranseder et flagg plasseres der spillerens ball ligger når han har brukt sine slag (par + spillehandicap.). Hvis en deltaker ikke har brukt alle sine slag til og med det 18. hullet, fortsetter spillet på andre runden (19. hullet). Den som kommer lengst vinner turneringen. Hvis en spiller med sitt siste slag slår out of bounds eller mister ballen, settes flagget ned på det stedet hvor det siste slaget ble spilt fra.
User avatar
JanB
Legende
Legende
Posts: 840
Joined: 22 Dec 2008, 23:05
Hcp: 4,2
Hjemmeklubb: www.costablancagolfclub.com
Location: Costa Blanca
Contact:

Re: Konkurranse-formater

Post by JanB »

Kan noen hjelpe med å dokumentere hva som er riktig avgjørelse på plassering av deltakere på en resultatliste når de har likt poengsum i Stableford spill.

1.) Skal man følge reglene om a.) mest poeng på backnine, deretter siste 6 hull, deretter siste 3 ... osv
Eller
2.) Den som har lavest hcp av de som har lik score.

Vi har praktisert den siste metoden, men jeg finner f.eks ingen dataprogram som sorterer på denne måten.
Teaching Professional
http://www.jasol.eu
Costa Blanca
Spain
Post Reply