Klubber konkurs

Alt uten en passende underkategori diskuteres her, samt antigolf-tema.
Post Reply
Matshino
Forumavhengig
Forumavhengig
Posts: 283
Joined: 10 Oct 2009, 00:22
Hcp: Ikke nok
Hjemmeklubb: Haga Golfklubb
Location: Oslo
Has thanked: 22 times
Been thanked: 11 times

Klubber konkurs

Post by Matshino »

Da har Nes Golfklubb og Hafjell Golfklubb gått konkurs. I tillegg er Kragerø Spa & Resort solgt til Choice kjeden, Esatia hadde jo rundt 600 aksjer i Kragerø golfklubb, kommer dette til å påvirke klubben?
Titleist 917D2 9,5*
Titleist Tsi2 15*
4-6 TM P790
7-9 TM P770
46 SM8 + 50 & 56 SM7
SC Newport 2.5
Titleist Players4
User avatar
sumo
Guru
Guru
Posts: 1713
Joined: 07 Jul 2009, 23:30
Hcp: høyt nok
Hjemmeklubb: stranda GK - fjernmedlem
Location: tigerstaden

Re: Klubber konkurs

Post by sumo »

nei f***, er nes gk gått konk??
spilte der en del i sommer. flott parkbane. det var veldig synd.
i bagen:
Taylormade M1
Taylormade M2 3W
Taylormade M2 5W
Mizuno JPX 850 4H
Callaway XR s300 5i - p
Taylormade ATV 50, 54 & 58
SC squareback
User avatar
Long-Hit-Wonder
Legende
Legende
Posts: 500
Joined: 28 Feb 2009, 23:21
Location: Telemark

Re: Klubber konkurs

Post by Long-Hit-Wonder »

Norsjø Gk var vel også på randen til konkurs inntil Cappelen forbarmet seg over over klubben.

Kragerø Gk har lenge slitt blytungt, men vi får se hvor det bærer hen.

Det er per idag ingen norske klubber som gjør det godt økonomisk, alle har problemer med å få endene til å møtes. Om klubbene blir slått konkurs og de ikke har noen rike onkler som kan komme til unnsetning, hva da? Til sist så kan vel kommunen overta klubben for at det fremdeles skal kunne tilbys aktiviteter i form av golf.
User avatar
furu
Guru
Guru
Posts: 12232
Joined: 02 Jan 2009, 16:55
Location: Bergen, Fana
Has thanked: 23 times
Been thanked: 42 times
Contact:

Re: Klubber konkurs

Post by furu »

Selv om noen klubber nå går konkurs så tror jeg andre kommer inn og overtar driften. Når banene først ligger der så kan jeg ikke se for meg at de pløyer dem opp og planter poteter.

Syns dette kan være en interessant diskusjon. Hva er det egentlig som er galt i norske golfklubber? Hvorfor kan ikke golfklubber i et av verdens rikeste land gå med overskudd? Er kvaliteten for dårlig? Har det sammenheng med at sesongen i de fleste klubber er veldig kort? Trenger de å tenke nytt for å finne nye inntektskilder? Må golf gjøres enda mer synlig og attraktivt for sponsorer?

Tror ikke at noen kommuner i Norge vil gå inn i golfklubber, i hvert fall ikke med beløp av betydning. De har ikke økonomi til det og golf oppfattes av de aller fleste fremdeles som lite allmennyttig og ganske snobbete.
Instagram @christianfuru
kevin
Guru
Guru
Posts: 17373
Joined: 02 Jan 2009, 19:21
Has thanked: 291 times
Been thanked: 361 times

Re: Klubber konkurs

Post by kevin »

Nes har slitt tidligere også,og er vel et "offer" for overetablering,det er for mange baner å konkurrere med. I tillegg hadde de en spesiell ordning med medlemslån,og har måttet betale tilbake penger til medlemmer som har meldt seg ut. Disse medlemslånene ble inngått før aksjer var i vinden. Mange har meldt seg ut og cashet ut disse pengene...smart for medlemene,svært dårlig for klubben.

Nå ser det ut som baneeier/tomteeier er innstillt på at det fortsatt skal spilles golf der,så en gruppe har blitt nedsatt for å danne en ny klubb. Eieren taper mye penger på konkursen på kort sikt,men det er kanskje positivt på lang sikt.

Synd for Nes som har en utrolig pen bane,og har i år hatt blant landets beste greener.

Ja hva er det norske golfklubber/baner gjør feil? jammen ikke godt å si. Vi har tøffe klimatiske forhold,med en ganske kort sesong. Vi har ikke så mange personer i arbeid. Jeg tror nok det er en generell nedgang i golfinteressen,færre tegner medlemskap eller kjøper aksjer. Samtidig at vi kanskje spiller færre runder. Kanskje har finanskrisen spillt litt inn. Sponsorer er vanskelig å oppdrive.
User avatar
JanB
Legende
Legende
Posts: 840
Joined: 22 Dec 2008, 23:05
Hcp: 4,2
Hjemmeklubb: www.costablancagolfclub.com
Location: Costa Blanca
Contact:

Re: Klubber konkurs

Post by JanB »

Tror 2010 blir et oppsvingår for Norsk Golf. Over alt ser vi at idoler / forgrunnsfiguerer, skaper interresse. Når disse får stor oppmerksomhet, skaper dette vekst. Da Rybakk vant MGP, skulle mange begynne å spille fele. Da Magnus Carlsen ble verdensmester i sjakk, strømmet ungdom til sjakk-klubbene.

Nå har vi Henrik Bjørnstad oppe hos eliten fra neste år. Dette vil skape mye blest i media. Vi skal ikke spå noe om hans prestasjoner, men jeg er viss på at når vi nå får opp slike som Bjørnstad, Johansen, Larsen, Pettersen, Skarpenord og flere til, vil dette gi grobunn for nye og gamle golfere i Norge.
Teaching Professional
http://www.jasol.eu
Costa Blanca
Spain
Post Reply