Söderåsen

Har du vært på reise, eller skal på en tur til utlandet? Ta turen innom dette forumet for å se andres erfaringer fra banene du skal besøke.
Post Reply
User avatar
Yorkie
Guru
Guru
Posts: 1161
Joined: 25 Jan 2011, 17:02
Hcp: 13,2
Hjemmeklubb: Holtsmark
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Söderåsen

Post by Yorkie »

Image
Söderåsen

Söderåsen ligger litt øst for Helsingborg, og er en parkbane designet av Sune Linde. Den åpnet i 1970 så det må vel kunne sies at den har satt seg. Ikke lang og ikke spesiellt trang heller, men det er mye flotte trær så det er en fordel å kunne plassere ballen sikkert. Front er litt mere kupert enn back, men banen er lett å gå for det. Veldig gode greener med fine onduleringer, men må må være nøye på lesinga, det er en del fine småbrekk og fall som gjør det ekstra utfordrende

Når man nærmer seg Söderåsen, hold utkikk etter en stor maurtue. Midt i banen er det en diger slagghaug fra produksjon av trekull, og den ser faktisk ut som en maurtue, fint siktemerke, og greit landemerke som man kan se fra hele banen og navigere etter.

Image
Soderasen_H1_approach

Image
Soderasen_H1_green

Image
Soderasen_H2

Image
Soderasen_H2_green

Image
Soderasen_H3

Image
Soderasen_H4

Image
Soderasen_H4_mid

Image
Soderasen_H4_approach

Image
Soderasen_H4_green

Image
Soderasen_H5

Image
Soderasen_H7

Image
Soderasen_H7_bend
Morsom liten detalj, er ikke noe ornitolog men det er vel en eller slags hauk?

Image
Soderasen_H7_green

Image
Soderasen_H8_green
Her bør man lese baneguiden opp ned, og planlegge fra green til approach til transport og utslag. Er man ikke lang nok og til venstre på andreslaget vil greenen være gjemt bak høye trær, og å slå typ ett femmer jern over kan være en nervepirrende øvelse. En liten tips om green er også på sin plass, den heller ned mot maurtua, den ser flat ut, men det er den ikke, trust me :)

Image
Soderasen_H9_green

Image
Soderasen_H10_green

Image
Soderasen_H11
Har man ikke langt nok utslag her, kan det være lurt å vurdere om man skal prøve å nå green eller om man skal legge ballen på en god wedgeavstand, flott liten bekk som renner rett foran green.

Image
Soderasen_H11_approach

Image
Soderasen_H11_green

Image
Soderasen_H12_mid

Image
Soderasen_H12_green
Her gjelder det samme som på hull 8, planlegg fra green. Når man har spillt hullet er andreslaget mye enklere enn man tror

Image
Soderasen_H14_mid

Image
Soderasen_H15_reverse

Image
Soderasen_H16
Par fire på 370 fra gul tee, tenk godt på utslagslinjen, den enslige fairwaybunkeren er meget godt plassert, og uansett om man holder for mye til høyre risikerer man at ballen triller ut i rough, ikke umulig å slå fra, men lange innspill fra rough er sjelden noens favoritt

Image
Soderasen_H17_approach
Her er det greit med ett langt utslag for en kort jern eller wedge inn til green, green sloper kraftig mot maurtua, og det er vanskelig å få ballen til å sitte. Uansett, du har en interressant putt foran deg ;)

Image
Soderasen_H18

Söderåsen er en trivelig og morsom bane, og kan absolutt anbefales. Ellers kan nevnes at de har ett flott treningsanlegg med gressrange og ett stort treningsfelt med flere pitching greens. Restauranten er også fortreffelig, og de har oppstilling med strøm for de som har campingvogn eller bil (ikke så mange i området som har det, så ett greit utgangspunkt om man tenker på å spille Rya, Vasatorp eller noen av de andre banene i området, er rimelig sikker på at det går å leie en plass for flere dager for litt utflukter for å få med seg de andre banene også)
Min baneoversikt: http://www.flickr.com/photos/jannor" onclick="window.open(this.href);return false;
kevin
Guru
Guru
Posts: 17371
Joined: 02 Jan 2009, 19:21
Has thanked: 291 times
Been thanked: 361 times

Re: Söderåsen

Post by kevin »

Da jeg spilte den i fjor husker jeg at vi var redd for å hooke innspillet mot greenen på hull 18...parkeringsplassen er ikke veldig langt unna.

Flott rapport og bilder. Selv spilte jeg den på åpningsdagen i fjor vår, da så det ikke sånn ut :)
Post Reply