COR value vs CT

Del dine erfaringer, og post spørsmål om golfutstyr.
Post Reply
Nerd
Fast besvarer
Fast besvarer
Posts: 177
Joined: 19 Sep 2011, 10:02
Has thanked: 0
Been thanked: 12 times

COR value vs CT

Post by Nerd » 01 Dec 2019, 10:12

Tema har vært oppe tidligere, men helt tilbake til 2012, og handlet om så meget annet at jeg ikke så det riktig å gjenopplive den tråden.

De av dere som leser og følger med på utstyrs fronten, samt følger utviklingen på PGA touren har nok ikke kunne unngå å se at BALL SPEED har gått opp, det samme med smash faktor som på Trackman mange ganger viser 1.52 og 1.53. Selve smash faktoren kan tildels forklares ut fra målemetoden Trackman har benyttet der Geometrisk senter ble måle punktet for club speed, mens impact kan være toe side der club speed er høyere, og derav passerer vi 1.495 eller 1.5 som var det matematiske maks.

Men, her er mer, selve målemetoden for DRIVERE viser seg å være noe "uheldig", og derfor benyttes den KUN for drivere, ikke woods, hybrider og jern med high COR face, der foregår testingen fortsatt med bold kanon metoden, og mulig-vis burde de holdt seg til den også for drivere.

Mange har spurt etter en konverteringsfaktor fra CT til COR, men her er problemet at der er ingen fast faktor, da måle metodene reelt sett ikke representerer det samme, så dette er ikke kun 2 adskilte tall systemer, det er 2 metoder uten direkte forbindelse.

Akkurat det forholdet ser det ut som at designerne de siste år har klart å utnytte på det vis at en driver vil kunne holde seg innenfor design limit som er CT 239, som tilsvarer ca 0.822 som COR, med en toleranse på 18 CT som gir en max legfal limit på 257 CT, man mente tilsvarte 0.830 som COR verdi.

Problemet er at disse tallene IKKE kan konverteres så enkelt som det USGA mente eller trodde, noe vi kan se fra en test utført av Taylormade der flere hoder kan ha en COR verdi på 0.830, mens CT varierer fra 232 og helt opp til ca 259. Den andre vei ser vi tall der hoder som ligger på¨ca 255- 256 som CT, altså innenfor den maksimale limit, kan måles til en COR verdi på 0.820 og helt opp til, 0.835, og det er her "problemet ligger.

Det er altså ingen fast konverteringsfaktor mellom den gamle og den nye metoden, og noen produsenter har derav vært dyktigere enn andre til å lage hoder med en CT limit innenfor reglene, men som målt som COR verdi er over den gamle grensen.

På dette bildet kan vi se 4 hoder (ikke identifisert), som har en CT innenfor 257 limit, men som COR ligger over 0.830, så det har skjedd en utvikling der ikke kun området av face som leverer max ball speed er større, vi ser også noen mph ball speed extra som kun kan forklares med at faktisk COR verdi på enkelte hoder ligger over den gamle maks grensen, men som ved CT testing aksepteres som lovlige.
CT to COR 2.JPG
(77.98 KiB) Not downloaded yet
Differansen fra COR 0.820 til 0.830 er "bare" 4.2 yards ved 100 mph club speed, så på papiret gir hodene med COR 0.835 "bare" ca 2 meter ekstra, men kombinert med et større areal som gir maks ball speed, samt "forbedret" launch og spin verdier, så er det mulig å strekke dette opp mot de 10 yards ekstra carry som resultat, mulig vis mer, alt etter hvor på face måleverdiene for CT og COR kom fra.....

Dette er egentlig "gamle nyheter", men ikke spesielt mye omtalt, og det undrer meg at USGA forholder seg passive til utviklingen der designerne og produsentene er mer kreative enn måle utstyret som benyttes kan oppfange.

For god ordens skyld, jeg kjenner IKKE identiteten på de hoder som ble merket med gult, men har sterke mistanker som ikke kan bekreftes i mangel på det utstyret USGA bruker til testingen.

Post Reply