Golfbaner Danmark

Har du vært på reise, eller skal på en tur til utlandet? Ta turen innom dette forumet for å se andres erfaringer fra banene du skal besøke.
Lefthook
Forumavhengig
Forumavhengig
Posts: 277
Joined: 06 Jan 2012, 16:48
Has thanked: 11 times
Been thanked: 19 times

Re: Golfbaner Danmark

Post by Lefthook »

Da blir det 6 runder på Lübker i juli på meg og min bedre halvdel. Vi skal bo på resorten, og prisen på golf pluss overnatting var vesentlig lavere enn de to hver for seg.
kevin
Guru
Guru
Posts: 17251
Joined: 02 Jan 2009, 19:21
Has thanked: 258 times
Been thanked: 332 times

Re: Golfbaner Danmark

Post by kevin »

Utrolig fint på Lübker, kjempeanlegg. Selv satser jeg på en runde på Himmerland, Holmsland og Trehøje eller Holsterbro i august. Blir uansett de første rundene utenlands i år.
sirandrew214
Guru
Guru
Posts: 1694
Joined: 12 Dec 2010, 16:44
Has thanked: 9 times
Been thanked: 10 times

Re: Golfbaner Danmark

Post by sirandrew214 »

Var 1 uke i Middelfart, og fikk lov til å spille et par golfrunder! :)
Undersøkte med eksperten her inne om det var noe bra i nærheten, men det ble litt for langt unna, så jeg valgte en lokal bane, Lillebælt, og en som visstnok skulle være ok, H.C. Andersen.
Lillebælt er en helt ok bane. Den hadde overraskende raske greener, trolig rundt 11ish. Og den var også overraskende mye opp og ned. Et par merkelige valg i layout, når man vet at Prevailing vind er rett fra havet, så synes jeg det blir drøyt med 200 m par 3 inn i vind, og banens lengste par 4 inn i samme vind... som også har banens mest ondulerte green, og vanskeligste landingsområde. Så, et supertøft hull der. Husker ikke helt nummer.

Men alt i alt en fin opplevelse. Back-nine ligger seaside, og er flatere enn front. For 300,- så er det helt klart greit!

H.C. Andersen derimot var utpreget av Covid19. Dårlig stelt, og ingen i service.
Banen i seg selv er helt flat, med fairways som er spekket med mye runde flekker av lost-ball-gress... og en god del dype potbunkere rundt om kring.
I tillegg har de et hull på 580-ish meter inn i Prevailing.... merkelig.
En bane jeg faktisk ikke gidder å spille igjen.
Jumper
Legende
Legende
Posts: 563
Joined: 09 May 2011, 12:58
Hcp: single
Hjemmeklubb: Meland GK
Has thanked: 110 times
Been thanked: 124 times

Re: Golfbaner Danmark

Post by Jumper »

Yorkie wrote: 02 Oct 2011, 18:56 Hvorfor ikke spille København Golf klubb istedet? Danmarks eldste bane, og ranket topp 10 i Danmark. Oppgradert i 08/09 av Mackenzie & Ebert

http://www.kgkgolf.dk/

Ligger rett ved Dyrehaven og man kan ta toget (20 minutter fra K. hovedbanegård og ca 10 minutter å gå til banen fra stasjonen)

eller Rungstedt, fra 1936 designet av Charles MacKenzie (altså broren til Alistair), #4 i Danmark, toget går også til Rungsted (jernbanesporet går faktisk gjennom banen) (ca 30 minutter fra K. hovedbanegård og ca 27 sekunder å gå fra stasjonen ;) http://g.co/maps/kknv8

http://www.rungstedgolfklub.dk/
Vurderer å bli med fruen på jobbreise til København. Jeg spiller mens hun er i møter :D Er det fortsatt disse to banene som er å anbefale?
kevin
Guru
Guru
Posts: 17251
Joined: 02 Jan 2009, 19:21
Has thanked: 258 times
Been thanked: 332 times

Re: Golfbaner Danmark

Post by kevin »

Evt kan du jo titte på The Scandinavian som har ett par av de beste banene i Danmark. Vet ikke åssen man evt kommer seg dit uten bil. Eller Royal golf club som lett kan nåes med tog. Gå av på Ørestad station ved shoppingsenteret Fields. Jeg har ikke spilt noen av banene i denne regionen, men det er de jeg kjenner til.
kevin
Guru
Guru
Posts: 17251
Joined: 02 Jan 2009, 19:21
Has thanked: 258 times
Been thanked: 332 times

Re: Golfbaner Danmark

Post by kevin »

Fikk endelig spilt Himmerland new course, etter å ha trasket rundt der under ET turneringen i flere år. Følte at jeg kjente banen godt pga det, men er alltid litt annerledes å spille selv.

Banen var generelt i meget god stand, men de hadde dresset greenene lett og det påvirket puttingen litt. Det var jevnt og passe raskt for det.

Green 18. (Bodde på rommet på enden av hotellet der i bakgrunnen, 2.etg med utsikt mot banen)

Image

Innspill hull 17

Image

Berømte hull 16 (Himmerland Hill)

Image

Når jeg først kostet på meg en dyr runde, tok jeg likså greit golfbil også. Garia golf carts er herlige å kjøre

Image

Vi bodde på hotellet på banen. Flotte rom, fantastisk bra frokost. Er ikke noe billig sted, men men.
kevin
Guru
Guru
Posts: 17251
Joined: 02 Jan 2009, 19:21
Has thanked: 258 times
Been thanked: 332 times

Re: Golfbaner Danmark

Post by kevin »

Spilte Holmsland Klit golf som ligger i Søndervig på kysten av midt-jylland. Huset vi bodde i lå bare 3min unna, så valget om å spille her var ganske lett. Tidligere bestod anlegget av 3x9 hull + par 3 bane og bra med treningsfasiliteter. Nå bygger Lalandia en svær resort på området like ved, et anlegg som skal bestå av nesten 500 boenheter og et aquadome, lignende det som finnes i Billund. Det skal stå ferdig i 2022 og kommer sikkert til å tiltrekke seg mange nordmenn også. I den forbindelse er den røde sløyfa borte, og hull 7 på den hvite sløyfa har fått et nytt teested. Nå består banen av gul og hvit sløyfe, to relativt ulike sløyfer. Den gule går langt mot syd, relativt brede fairways, men med mye høyt gress og lyng utenfor. Det er selvsagt helt flatt og spilleflatene er ganske harde. Den hvite sløyfa ligger nærmere hovedveien, mot sjøen. Mer linksprega bunkere med høye kanter, flere vannhinder.

Teestedene var fine, fairways var veldig bra, faste og man fikk bra med rull til tross for ganske mye vanning på morgenen. Temperaturen lå mellom 25 og 30 alle dagene på dagtid, så det blir naturligvis ganske tørt da. Ligger selvsagt utsatt for vind, men det var ganske vindstille når jeg spilte.

Klubben er med på Golfheftet og greenfee ble det 175,- dk

Fra gul sløyfe
Image

Image

Greenene var like bra på begge sløyfene, rulla jevnt og passe raskt. Hull 9 på hvit sløyfe
Image
User avatar
TheBigEasy
Guru
Guru
Posts: 1313
Joined: 22 Sep 2012, 18:44
Hcp: 20ish
Hjemmeklubb: Hauger
Has thanked: 10 times
Been thanked: 28 times

Re: Golfbaner Danmark

Post by TheBigEasy »

Flotte bilder fra Danmark. På tide å komme seg på Himmerland igjen. Ikke vært der siden New Course ble bygd om og fikk nytt navn.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Play your best.
kevin
Guru
Guru
Posts: 17251
Joined: 02 Jan 2009, 19:21
Has thanked: 258 times
Been thanked: 332 times

Re: Golfbaner Danmark

Post by kevin »

Rosinen i pølsa på turen ble Holstebro, Skovbanen. Den er for tiden ranket som nr.6 i Danmark av https://www.top100golfcourses.com/golf- ... pe/denmark. Den gir også mye mer "value for money" enn f.eks Himmerland. Normal pris er 450-500,- dk, men på morgenen kan man spille den til 350,- dk. Det vil jeg si er billig for en toppbane

Hull 2 er ombygget av Spogàrd%VanderVaart og er ikke åpnet ennå, men skal åpne i august. Det blir et flott par 5 hull når det er klart, fikk sett det på nært hold. I mellomtiden har de laget en green bare ca.120m fra tee, så det spilles om par 3.

Det er en herlig design på Skovbanen, hvor hvert hull ligger for seg selv i skogen. Jeg spilte den fra tee 59 og den var lang nok. Den er ganske tight endel steder, og hvis man ikke har spilt den før bør man bruke baneguide. Det er noen linjer og landingsområder som det kan være bra å vite om

Fairways er i knallbra stand, som her på hull 13
Image

Greenene er relativt flate, men de har sine små onduleringer som kan være vanskelig å lese. Dette er de beste greenene jeg har puttet på i år, raske, harde og jevne.

Image

Avslutningshullet på vei inn mot klubbhuset. Bekken som deler hullet på skrått gjør det ekstra utfordrende

Image
eivaan
Guru
Guru
Posts: 1069
Joined: 13 Nov 2011, 14:50
Hjemmeklubb: Bjaavann gk
Has thanked: 156 times
Been thanked: 84 times

Re: Golfbaner Danmark

Post by eivaan »

Holstebro er knall, litt old school hvor man må tenke og ikke så lurt å bare denge på! Sånn er Esbjerg også, kanon baner spør du meg, er ikke bare lengder som gjelder...
kevin
Guru
Guru
Posts: 17251
Joined: 02 Jan 2009, 19:21
Has thanked: 258 times
Been thanked: 332 times

Re: Golfbaner Danmark

Post by kevin »

Spilte Hvide Klit gk i påsken, Danmarks nordligste bane og kort avstand fra Skagen. Banen rykket nylig opp til 9.plass, fra 14., over Danmarks beste baner rangert av https://www.top100golfcourses.com/golf- ... pe/denmark

Det var merkbart grønnere når man kom over til Danmark, til tross for en litt kald vår der også.

Teestedene var fine og fairways var veldig bra såpass tidlig på sesongen. Selvsagt ikke like tett gress som det antageligvis er på sommeren, men overraskende bra nå.

Image

Greenene var også veldig bra, jevne og med bra hastighet.

Image

Noen av bunkerne bygges om og tydeligvis er torva bunkere tingen. De bunkerne som var i bruk, var veldig bra preppa og fine å slå fra
Image

Alt i alt en strålende bane i meget bra kondisjon. Likte routingen, layout og alt sammen. Vi hadde nordøstlig vind og litt overskya de første ni, da var det kaldt og utfordrende. Men når sola kom ble det mye bedre. Den spilles sikkert enda hardere/raskere senere på sesongen, med tanke på rull på fairways og greener.

Anbefales!
Post Reply