Golfinteressen daler

Alt uten en passende underkategori diskuteres her, samt antigolf-tema.
Post Reply
User avatar
Jan E. Espelid
Fast besvarer
Fast besvarer
Posts: 113
Joined: 04 Oct 2011, 17:34
Contact:

Golfinteressen daler

Post by Jan E. Espelid »

For første gang på 20 år går antallet golfmedlemskap ned i Europa, viser årets golfundersøkelse fra KPMG.

I Norge var det 2,7 prosent færre medlemskap (121.736) i 2011 enn året før. Men er det i det hele tatt grunn til å være bekymret over at rundt 2,5 prosent av nordmenn spiller golf? Har vi ikke omtrent nådd potensialet for hvor stor golfen kan bli her til lands?

I Europa er det forøvrig 4,4 millioner golfere fordelt på 6740 golfbaner.
Vagrant
Rookie
Rookie
Posts: 34
Joined: 11 Jun 2011, 08:01
Hcp: 26,0
Location: Nesodden

Re: Golfinteressen daler

Post by Vagrant »

Det er andre ting enn denne marginale nedgangen i totale antall spillere (fra 4.450.000 til 4.400.000) - som er interessant i undersøkelsen. Etter en stabil årlig oppgang gjennom 25 år, kan det ikke være noen bombe at vi i et urolig øknomisk marked får en bitte liten nedgang. En annen ting er jo også skjevfordelingen av størrelse fra land til land.
Fra undersøkelsen; "The golf market in Europe remains concentrated, with 92% of all golfers and 90% of courses focused in only 10 countries. The UK & Ireland alone have the highest share of demand in Europe with 30% of players and the highest share of supply with 44% of courses."
Dersom det blir harde tider i England vil altså utslaget for Europa som helhet påvirkes betydelig mer enn om antall golfspillere i Norge ble halvert.

Mer interessant: Hvem kommer styrket ut gjennom denne resesjonsperioden? I flg undersøkelsen har Tyrkia mer enn 50% juniorer blant de registrerte spillerne. Også Hellas, Romania, Serbia og Litauen har høye juniorandeler. Riktignok ruver de ikke høyt på statisikken over land med mange spillere totalt, men det er en tydelig trend. De får friskt, ungt blod i inn sporten, det gjør ikke de store toneangivende landene i samme grad. Langt derfra.
Post Reply