Urettferdig!

Alt uten en passende underkategori diskuteres her, samt antigolf-tema.
Post Reply
Freud
Guru
Guru
Posts: 2535
Joined: 20 Jun 2013, 14:27
Been thanked: 21 times

Urettferdig!

Post by Freud »

Det har vært sagt på en annen tråd her at hverken Nedbank-turneringen på ET eller Tigers "invitasjonsturnering" teller på World Golf Ranking (WR) eller pengelisten. En kikk på statistikkene etter disse to turneringene viser at dette ikke er riktig.
Spieth rykket opp fra 11. til 9.plass på WR etter seieren siste helg. Og Rose fra 6. til 5. Men innspilte penger er ikke med på pengelisten på PGA.
På ET er det verre. Vinneren Willett rykket opp fra 84. plass på WR til nr. 56. Og han leder nå pengelisten på ET, eller RtD som det heter. Hans enorme pengepremie (7,5 mill.) fra Nedbank gjør at han ikke behøver å spille mer golf denne sesongen (hvilket han nok gjør!), for i forrige sesong ville denne summen alene holdt til en plass ca. nr. 48 på RtD .

Snakk om urettferdigheter! Små invitasjonsturneringer med 18-36 spillere er altså tellende for hele sesongen og på WR. At ET spesielt og PGA kan sanksjonere dette er ubegripelig.
De andre spillerne må da protestere på dette.
kevin
Guru
Guru
Posts: 17380
Joined: 02 Jan 2009, 19:21
Has thanked: 291 times
Been thanked: 363 times

Re: Urettferdig!

Post by kevin »

Hvem sa at det ikke teller på owgr?
Freud
Guru
Guru
Posts: 2535
Joined: 20 Jun 2013, 14:27
Been thanked: 21 times

Re: Urettferdig!

Post by Freud »

Beklager, feil av meg. Husket dårlig.
Likevel er dette håpløst urettferdig.
Og det er det saken dreier seg om.
Spesielt at Nedbank teller på RtD.
Og at man kan rykke opp på WR i en turnering med 18 - 36 spillere, uansett hvor gode de er.
User avatar
Golffreak
Guru
Guru
Posts: 1316
Joined: 06 Aug 2010, 00:47
Hcp: 8,9
Hjemmeklubb: Miklagard GK

Re: Urettferdig!

Post by Golffreak »

Rettferdig eller ikke, det er nå kvalifiseringskriterier som ligner det du finner til Majors etc men feltet er mindre som du nevner. Det er alltid enklere å tjene penger og poeng når man er god, og livet er ikke alltid "rettferdig"..Ta et annet eksempel: Var det Ski-VM imorgen så ville det kun være lov med 4 nordmenn i hver øvelse, på tross av at 17 av de 20 beste i WC sålangt er nordmenn? Hva med kvalifisering til Champions league hvor de store ligaene(lagene) er garantert flere plasser? Hvem bestemmer hvem som får bokse tittelmatcher i boksing? Poenget er at ingen idretter er perfekte, men golf er nå relativt rettferdig på fordeling av ranking, ulike poeng (Fedex, RtD) og penger spør du meg..


Nedbank Golf Challenge:
ELIGIBILITY:
a) Defending Champion.
b) The winner of the 2013 Sunshine Tour Official Order of Merit if not otherwise exempt above.
c) The winner of the 2013 Asian Tour Order of Merit if not otherwise exempt above.
d) The winner of the 2013 Japan Golf Tour Order of Merit if not otherwise exempt above.
e) The winner of the 2013 PGA Tour of Australasia’s Order of Merit if not otherwise exempt above.
f) The leading 10 available Players not otherwise exempt in (a - e) above from within the Official World Golf Ranking as of the conclusion of the 2014 US PGA Championship (Monday 11th August).
g) The leading 10 available Players not otherwise exempt in (a - f) above from within the top 30 only of the Final 2014 Race to Dubai, (Monday 24th November).
h) In the event of there being less than 5 South African Players qualifying through (a) to (g) combined, as at the conclusion of the 2014 Race to Dubai, then additional South African players will be selected in their position on the Official World Golf Ranking as of Monday 24th November, such that the total number of South African Players qualifying through (a) to (h) combined as at the conclusion of the 2014 Race to Dubai is 5* in total.
i) If additional players are required to fill the field to 30 players, these will be selected in the following order: -
i. The winner of the preceding Sunshine Tour event (TBC) if not otherwise exempt above.
ii. The leading player not otherwise exempt above on the Sunshine Tour Order of Merit as of Monday 24th November,
iii. Players not otherwise exempt above selected in order from the Final 2014 Race to Dubai, (Monday 24th November).

Hero World Challenge:
the most recent winners of the four major PGA tournaments, the top 11 available players from the Official World Golf Ranking, the defending champion, and 2 special exemption players selected by the Foundation.

Ta gjerne med Tournament of champions på PGA-touren også, som kun er for vinnere i 2014. Som men ikke minst; feltet på play-off turneringene på Fedex cup blir stadig mindre, og er jo naturligvis en stor fordel for de som er kvalifisert..
TM R9 Supertri @9.5 Kuro Kage Silver 60 S cut@44.5
Ping i25 3W@14.5 PWR 75 Tour Stiff
Titleist 913h 19 Diamana S+ Blue 82 HY
3i-PW Nike Vapor Pro Combo KBS Tour C-taper 120 S
TM XFT Z 52/9 & 58/9 KBS Hi-Rev S
Nike Method 3 Superstroke Slim 3.0
Freud
Guru
Guru
Posts: 2535
Joined: 20 Jun 2013, 14:27
Been thanked: 21 times

Re: Urettferdig!

Post by Freud »

Golffreak blander sammen ting, og har ikke forstått poenget/problemet.
I ski-VM og OL med et begrenset antall deltagere pr. land teller ikke resultatene på rankingen, altså world cup-poeng. Nettopp fordi det er begrenset deltagelse, og ikke åpen, slik som i vanlige WC-konkurranser.
Å blande inn Champions league gir ingen mening her.
kevin
Guru
Guru
Posts: 17380
Joined: 02 Jan 2009, 19:21
Has thanked: 291 times
Been thanked: 363 times

Re: Urettferdig!

Post by kevin »

Jeg ser ikke noe urettferdig med at det deles ut verdensranking poeng. Kriteriene for å komme med er klare og de oppfyller kravene til å få poeng. Antall poeng deles ut etter styrken på startfeltet, og her var feltet i Hero-turneringen endel sterkere enn Nedbank.

Premien/poengene fra Nedbank er redusert noe når det kommer til R2D. http://bit.ly/1BguvmI
Last edited by kevin on 11 Dec 2014, 16:46, edited 1 time in total.
Freud
Guru
Guru
Posts: 2535
Joined: 20 Jun 2013, 14:27
Been thanked: 21 times

Re: Urettferdig!

Post by Freud »

Jeg synes det er et problem at 100 + av verdens beste spillere ikke får lov å delta i en turnering der det deles ut rankingpoeng.
User avatar
furu
Guru
Guru
Posts: 12232
Joined: 02 Jan 2009, 16:55
Location: Bergen, Fana
Has thanked: 23 times
Been thanked: 42 times
Contact:

Re: Urettferdig!

Post by furu »

Enig med Freud. Kan det settes på spissen? Kan vi si at det er som om topp 4 i Tippeligaen halvveis skulle spille to ekstra kamper mot hverandre med 50% av poengene som tellende på tabellen?
Instagram @christianfuru
kevin
Guru
Guru
Posts: 17380
Joined: 02 Jan 2009, 19:21
Has thanked: 291 times
Been thanked: 363 times

Re: Urettferdig!

Post by kevin »

Freud wrote:Jeg synes det er et problem at 100 + av verdens beste spillere ikke får lov å delta i en turnering der det deles ut rankingpoeng.
Kan du nevne 1 turnering hvor de 100 beste i verden er med?
jos026
Forumvant
Forumvant
Posts: 68
Joined: 04 Mar 2014, 09:43

Re: Urettferdig!

Post by jos026 »

At enkelte "eksklusive" turneringer kan virke urettferdig for dem som ikke kvalifiserer seg til turneringen er vel riktig nok. Det vil alltid føles urettferdig å bli utelatt. Men Nedbank og Tigers turneringer er jo ikke så fryktelig ekskluderende eller urettferdig ser en hen til turneringsprogrammet både på ET og PGA med hensyn til poengsanking og innspilte penger (Champions turneringen på Hawaii, WGC turneringene, Majors, FEDEX og R2D sluttspillene mm).

Ser en isolert på Nedbank turneringen var de fire dårligst rankede spillerne i turneringen ranket fra 147 til 300 på WR, videre kom Danny Willett med (og vant) selv om han lå på 88 plass og Ros Fisher, som kom på andre plass, lå på 84 plass (ref. ETs sider). Ser en så på andre turneringer ville både Willett og Fisher, før Nedbank, ikke vært kvalifisert for en rekke av turneringer som nevnt i tidligere innlegg. Spørsmålet blir om dette er urettferdig eller bare en del av gamet. Jeg heller mot at dette er en del av gamet fremprovosert av et ønske om å samle de beste, hente inn de største sponsorene og de største seertallene (både publikum og TV).

Jeg mener at gamet ikke er urettferdig. Urettferdigheten må etter min mening referere seg til en viss grad av uforutsigbarhet eller forskjellsbehandling. Dette er ikke tilfellet når det gjelder muligheten til å komme med i turneringer og med dette muligheten til å opptjene sårt nødvendige poeng og penger. Reglene er satt på forhånd og er anvendt konsekvent over lang tid. Reglene er for øvrig velkjent for spillerne og akseptert av dem bla via valgte spillerrepresentanter i ET systemet. At det forekommer urettferdighet på enkelte andre områder av gamet er jeg enig i, som for eksempel ved dømming under turneringer (Matsuyamas straff for tregt spill under the Open, men ingen andre, og Tigers "dropp").
D: Taylormade M2 10,5' - Tour ad di 6s
FW: 14' XR pro m/ tour ad di 7s og 16,5' 915 m/ diamana s+ 70 stiff
H: TM RESCUE mid 22 og 19 m/ stock regular skaft
J: Mizuno Mp 69 4-p m/ DG s300
W: Ping G10 U (50') og S (55')
P: TM Spider
Freud
Guru
Guru
Posts: 2535
Joined: 20 Jun 2013, 14:27
Been thanked: 21 times

Re: Urettferdig!

Post by Freud »

Det er utvilsomt forskjellsbehandling når bare 18-36 blant (ikke "av", kevin, beklager feil ord) verdens beste spillere ikke får lov til å være med i en turnering som teller i WR, og for ETs vedkommende også på pengelisten RtD. Hadde man åpnet denne turneringen, så hadde det vært lett å fylle den opp med meget gode spillere, ikke minst p.g.a. de store pengepremiene.
Nå må altså 130 (Hero) og 110 (Nedbank) spillere se på at en eksklusiv gruppe av spillere får rankingpoeng, i en turnering de selv gjerne skulle ha vært med i. Det er urettferdig.

Man kan ha så mange småturneringer man vil, med rare utvalgskriterier. Det raker ingen. Men de kan ikke telle på hverken WR eller pengelister! Det er det som er poenget her.

Skisporten har skjønt akkurat det.
Drizzit
Forumavhengig
Forumavhengig
Posts: 414
Joined: 03 Feb 2011, 19:14
Hcp: ~
Hjemmeklubb: Sandnes GK
Has thanked: 14 times
Been thanked: 5 times

Re: Urettferdig!

Post by Drizzit »

Så det du egentlig mener at dette fra http://www.owgr.com/ må bort:

Limited Field Events

Limited field events are defined as less than 30 qualified players. The Strength of Field for a limited field is calculated by using the World Rating only. Points are capped to 2.40 maximum points for last place or first round losers in match play events of less than 30 qualified players.

Kan ikke se at det er så himla urettferdig da dette utgjør svært lite for spillerne på dette nivået og det er ubetylig om de ligger på 23 ellr 19 plass på OWGR.
Freud
Guru
Guru
Posts: 2535
Joined: 20 Jun 2013, 14:27
Been thanked: 21 times

Re: Urettferdig!

Post by Freud »

Nei, jeg vil ikke ha det bort. PGA og ET kan ha så mange slike småturneringer de vil for meg.
Jeg vil bare at de ikke skal telle på WR!
Både Spieth, Rose, Willett og en del andre forbedret seg på WR etter disse små turneringene.
Det var ca. 200 spillere som ikke fikk anledning til det.
kevin
Guru
Guru
Posts: 17380
Joined: 02 Jan 2009, 19:21
Has thanked: 291 times
Been thanked: 363 times

Re: Urettferdig!

Post by kevin »

Bør man da kutte ut poeng for WGC turneringene som har knapt 40% størrelse på feltet? Hva med Tour championship (30 spillere) og RTD-finalen(60 spillere)?

Hva med noen av de største turneringene, som har 100p? F.eks PGA mesterskapet og Masters fylles jo opp av en skokk med lokale klubbproer, gamlinger som knapt bryter 90 slag, eller ungdommer som har vunnet en stor amatørturnering? Burde ikke de nest beste vært med da? ellers blir det jo feil å ha full uttelling på OWGR? Masters har jo også begrenset felt.

Om feltene i Hero og Nedbank hadde vært åpne for 156 spillere, hadde de selvsagt blitt fulle. Men det er ingen garanti for at de hadde blitt veldig mye sterkere for det. Flere av spillerne som var kvalifisert/invitert, deltok ikke. Dette er typisk ferietid for veldig mange spillere. Noen har ferie, andre reiser litt rundt i verden og kombinerer ferie med turneringer på mindre tourer. Som f.eks Japan og Asia tour. Nedbank-turneringen er samarbeid med Sunshine tour, og hadde vært fyllt opp med minst 70 sør-afrikanere. Og resten hadde vært endel ET/CT-spillere.

Systemet tar høyde for at det er små og "eksklusive" felt, og gir mindre poeng. PGA gir ingen Fedex cup poeng eller penger på pengelista for Hero-turneringen. I Nedbank er summen man fysisk får og den som teller på pengelista, ikke den samme. De kutter ned på hva som blir tellende. (Har linket til det lengre opp). Den turneringen ga ikke spesielt mange OWGR poeng, men det er mulig å spille inn mye penger. (Flaks at de må ut med mer enn 50% skatt, ellers hadde de blitt rike)

Som Drizzit sier over her, den ene turneringen har svært liten betydning for hele året. Det finnes 48-50 andre uker å skaffe seg poeng på.
Post Reply